pondělí, 28. 10. 2024
Bayern rozdrtil Bochum. Kane zazářil 15. gólem v sezoně

Bayern rozdrtil Bochum. Kane zazářil 15. gólem v sezoně

Harry Kane přidal svůj 15. gól sezóny při hladkém vítězství Bayernu Mnichov nad Bochumí 5:0 v nedělním zápase Bundesligy.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 28. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Po středeční těžké porážce s Barcelonou se Bayern vrátil do pohody a znovu ukázal svou dominanci, čímž si upevnil první místo v tabulce díky rozdílu ve skóre. Rychlý start Bayernu pod taktovkou Musialy a Oliseho Zápas otevřel Michael Olise v 16. minutě přesně zahraným přímým kopem, který přelétl přes zeď a skončil za zády gólmana Bochumi. O chvíli později přidal Jamal Musiala druhý gól hlavičkou, čímž si oslavil svůj návrat na hřiště po zranění kyčle. Musiala navíc ukázal svou techniku, když se pohrál s obranou Bochumi a předložil Kaneovi gólovou přihrávku na 3:0. Pro kapitána anglické reprezentace to byl devátý bundesligový gól, díky čemuž se stal společně s Omarem Marmoushem z Eintrachtu Frankfurt nejlepším střelcem soutěže.

Bayern dominuje v druhé půli: Sane a Coman se také trefili

Druhá polovina přinesla další ofenzivní akce Bayernu. Leroy Sané, který se v posledních měsících potýkal se zraněními, přišel z lavičky a nádhernou střelou do horního rohu přidal čtvrtý gól. Kingsley Coman pak uzavřel skóre na 5:0 prudkou ranou od břevna.

Bayern si vítězstvím znovu vybojoval první místo v tabulce před Lipskem, které v sobotu porazilo Freiburg 3:1. Zápas byl připomínkou minulého ročníku, kdy Bayern po překvapivé prohře s Bochumí 2:3 přišel o titul. Tentokrát ale Bochum zůstala v koncích, neboť přesně pět měsíců od poslední výhry zůstává v tabulce poslední s pouhým bodem po osmi zápasech.

Ligoví trenéři jako na gilotině. Končí lodivodi Slovácka i Pardubic

Bochum propustila trenéra Petera Zeidlera po osmi utkáních bez výhry a pověřila vedením týmu Marka Feldhoffa a Murata Urala. Dnešní zápas proti Bayernu ukázal, že nový trenérský tým má před sebou ještě hodně práce.

 

další zajímavé články