pondělí, 28. 10. 2024
Menšík neztratil set ani ve čtvrté vídeňské bitvě. Srba vyprovodil z kola ven i díky 23 esům

Menšík neztratil set ani ve čtvrté vídeňské bitvě. Srba vyprovodil z kola ven i díky 23 esům

To byla demonstrace síly! Prostějovský teenager Jakub Menšík postoupil na turnaji ve Vídni do čtvrtfinále. Srba Miomira Kecmanoviče porazil i díky 23 esům za hodinu a 55 minut 6:3, 7:6.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 24. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Omlouvám se všem, kteří doufali, že mě uvidí hrát, napsal Djokovič ohledně pařížské absence. Turnaj mistrů přitom jistý nemá

V boji o semifinále narazí na Itala Flavia Cobolliho, nebo druhého nasazeného Alexe de Minaura z Austrálie. 

Devatenáctiletý Menšík, který se do hlavní soutěže ve Vídni probojoval z kvalifikace, neztratil set ani ve čtvrtém utkání. Do čtvrtfinále turnaje ATP se dostal podruhé za sebou: před dvěma týdny se probojoval mezi nejlepších osm také v Šanghaji, kde prohrál až s hvězdným Novakem Djokovičem.

Recept? 46 vítězných míčů a 23 es

V utkání s jiným Srbem Kecmanovičem Menšík nepřišel ani jednou o servis. Vedle 23 es mu pomohlo 46 vítězných míčů. Kecmanovič měl 24 winnerů.

Jednapadesátý hráč světa Menšík odvrátil v úvodním gamu proti o sedm příček níže postavenému soupeři brejkbol a další šanci už Kecmanovičovi v prvním setu nedal. Sadu získal díky prolomenému servisu v osmé hře, kde využil čtvrtý brejkbol v utkání.

Ve druhé sadě nevyužil Menšík další čtyři brejkboly a za stavu 5:6 odvracel setbol. Nepříjemnou chvíli ale zvládl a vynutil si zkrácenou hru. V ní si oba hráči drželi podání až do stavu 8:7. Kecmanovič poté zahrál při druhém Menšíkovu mečbolu míč do autu a český tenista mohl slavit.

Do akce půjde také Tomáš Macháč, který se utká se světovou devítkou Bulharem Grigorem Dimitrovem.

Turnaj ve Vídni:

(tvrdý povrch, dotace 2,626.045 eur):

Dvouhra - 2. kolo: Menšík (ČR) - Kecmanovič (Srb.) 6:3, 7:6 (9:7), Musetti (6-It.) - Monfils (Fr.) bez boje.

další zajímavé články