pondělí, 21. 10. 2024
V zámoří skončila základní část Major League Soccer. Messi převzal trofej, předtím společně se Suárezem nadělovali New Englandu

V zámoří skončila základní část Major League Soccer. Messi převzal trofej, předtím společně se Suárezem nadělovali New Englandu

Základní fáze Major League Soccer je oficiálně u konce. Vítězem se s náskokem osmi bodů stal tým Lionela Messiho a Luise Suáreze, Inter Miami. V závěrečném kole Miami rozdrtilo New England Revolution 6:0 a dvě největší hvězdy si ještě notně vylepšily své statistiky.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 20. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Inter Miami CF

Ve čtyřiatřiceti zápasech získalo Miami 74 bodů a druhý Columbus Crew porazilo o osm bodů. Po vítězném utkání s New England Revolution (6:2) tak převzalo Supporters´ Shield pro nejlepší tým základní části Major League Soccer.

Miami si tak zahraje čtvrtfinále play-off, ve kterém narazí na lepšího z dvojice Orlando City - Charlotte. Prvně jmenovaného protivníka doma rozstřílelo 5:0, z venkovního hřiště si odvezlo bod za bezbrankovou remízu. Proti Charlotte zvítězilo na jeho hřišti 1:2, doma uhrálo remízu 1:1.

Co se dnešního střetnutí týče, Inter do něj nevstoupil dobře a ve 34. minutě prohrával už o dvě branky. Na hřišti ale byl přítomen Luis Suárez, který do přestávky dvěma góly vyrovnal.

Před hodinou hry vstoupil na hřiště také Lionel Messi a už za pár vteřin bylo prakticky hotovo. Messi vymyslel společně s Jordim Albou akci, na jejíž konci stál teprve devatenáctiletý středopolař Benjamin Cremaschi.

Od 78. minuty si poté duel převzal sám Messi a za jedenáct minut hattrickem soupeře definitivně zlikvidoval. Dvě asistence si připsal také Luis Suárez a oba si na závěr notně vylepšili své osobní statistiky.

Uruguajský útočník zakončil základní část s dvaceti góly a devíti přihrávkami. O dvě asistence víc zaznamenal útočník Los Angeles FC Denis Bouanga, kterému v pořadí tabulky střelců patří třetí pozice.

Lionel Messi ke stejnému počtu přidal 17 asistencí a je jednoznačně nejproduktivnějším hráčem Major League Soccer. Nejlepším střelcem se nicméně stal bývalý útočník Liverpoolu či Crystal Palace Christian Benteke, jenž zaznamenal třiadvacet zásahů a přidal také sedm přihrávek.

další zajímavé články