čtvrtek, 17. 10. 2024
Tři útočné priority Barcelony pro rok 2025? Jednat se má s Manchesterem City, Liverpoolem i Newcastlem

Tři útočné priority Barcelony pro rok 2025? Jednat se má s Manchesterem City, Liverpoolem i Newcastlem

Barcelona vstoupila do nového ročníku LaLigy poměrně přesvědčivě a vyhřívá se na čele tabulky s tříbodovým náskokem na primát obhajující Real.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 17. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Newcastle United

Cantona se zlobí na United za to, jak zametli se Sirem Fergusonem. I rivalové ze City už rýpou

Katalánský celek z Camp Nou je navíc suverénně nejproduktivnějším týmem soutěže, když už zatížil konta soupeřů osmadvaceti brankami.

Barcelonský zástupce ostatně vévodí i střelecké tabulce. Šestatřicetiletý veterán Robert Lewandowski přetavil úvodních devět startů v 10 přesných zásahů a s takovou fazonou by klidně mohl překonat své střelecké bilance z předchozích dvou ligových ročníků, kdy končil s třiadvaceti, respektive devatenácti trefami.

A byť má trenér Hansi Flick kromě úderného Poláka v ofenzivě k dispozici také Ferrana Torrese, Ansu Fatiho, Lamine Yamala či Raphinhu, sportovní úsek má být připraven usilovat o další zajímavou tvář.

V tomto směru hledí podle listu The Sun do Premier League, kde ho do budoucna zajímá špičkový střední útočník ve službách Manchesteru City Erling Haaland.

Čtyřiadvacetileté norské ikoně stačilo na deset branek pouhých sedm vystoupení a kanonýrům v nejvyšší anglické soutěži opět bezpečně vládne s pohodlným náskokem na zbytek střeleckého pole.

Švéd i Uruguayec by byli mnohem dostupnější

Pakliže by se Barce do Primera División nepodařilo nalákat Haalanda, svou pozornost by mohla obrátit na švédského reprezentanta z Newcastlu United Alexandera Isaka.

Pětadvacetiletý rodák ze Stockholmu, jenž už LaLigu dobře zná díky působení v Realu Sociedad San Sebastian, má být jedním z těch, jehož sportovní ředitel Barcelony obdivuje.

Jestliže by se nynějšímu lídrovi španělské ligy nepodařilo ulovit ani Isaka, mohl by se zaměřit na uruguayskou hvězdu z Liverpoolu Darwina Núñeze, který je jeho vrstevníkem.

Ze zmíněné trojice se zdá být nejlépe dosažitelný a to zejména z toho důvodu, že v této sezoně 2024/2025 na Anfieldu pravidelně nenastupuje a změna prostředí by ho mohla zajímat.

Také bývalý hráč Benfiky prošel španělskou scénou. V ročníku 2019/2020 si totiž zahrál Segunda División a za Almeríi tehdy během své premiérové evropské štace nasázel šestnáct gólů.

Kane si příchod Tuchela nemůže vynachválit: Trenér, který má smysl pro detail a lační po úspěchu

další zajímavé články