středa, 16. 10. 2024
Barbora Krejčíková míří na Turnaj mistryň díky triumfu ve Wimbledonu

Barbora Krejčíková míří na Turnaj mistryň díky triumfu ve Wimbledonu

Barbora Krejčíková se podruhé v kariéře představí ve dvouhře na Turnaji mistryň, tentokrát díky svému vítězství ve Wimbledonu.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 16. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Krejčíková se na Turnaji mistryň ve dvouhře poprvé objevila v roce 2021 po svém triumfu na Roland Garros. Celkově ale na této prestižní akci nebude nováčkem – letos se zde představí už pošesté, především díky své dlouhodobé úspěšné účasti ve čtyřhře, kde od roku 2018 pravidelně startovala po boku Kateřiny Siniakové. Společně v roce 2021 dokonce vybojovaly titul. Letos se Siniaková kvalifikovala ve čtyřhře s Američankou Taylor Townsendovou.

Muchová po odpočinku září: Vítězný start v Ningbu, ale také nečekaná změna soupeřky

Kromě Krejčíkové zkompletovala startovní pole také Qinwen Zheng, olympijská šampionka z Číny, která je sedmá v letošním žebříčku. Česká tenistka sice aktuálně figuruje na 12. místě žebříčku, ale na prestižní akci se kvalifikovala jako nejvýše postavená grandslamová vítězka mimo první osmičku. Kromě Krejčíkové zkompletovala startovní pole také Qinwen Zheng, olympijská šampionka z Číny, která je sedmá v letošním žebříčku.

Silná konkurence v Rijádu

Turnaj mistryň, který se letos uskuteční v Rijádu od 2. listopadu, bude kromě Krejčíkové a Zheng hostit také tenisové hvězdy jako Iga Šwiateková, Aryna Sabalenková, Coco Gauffová, Jessica Pegulaová, Jelena Rybakinová a Jasmine Paoliniová. Tato elita slibuje vzrušující souboje a Krejčíková bude mít šanci znovu prokázat svůj talent na jednom z nejprestižnějších turnajů sezóny.Po úspěšném roce, který Krejčíkovou vynesl zpět mezi tenisovou elitu, bude česká tenistka chtít navázat na své dosavadní výsledky a přidat další triumf do své už tak bohaté sbírky.

 

další zajímavé články