středa, 16. 10. 2024
Muchová po odpočinku září: Vítězný start v Ningbu, ale také nečekaná změna soupeřky

Muchová po odpočinku září: Vítězný start v Ningbu, ale také nečekaná změna soupeřky

Karolína Muchová po náročném programu v Pekingu využila týden na odpočinek, aby mohla s novou energií vstoupit do turnaje WTA 500 v Ningbu. Ve vítězném startu porazila Australanku Olivii Gadeckou a je připravena čelit dalším soupeřkám.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 16. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Vítězný start v Ningbu

Po týdenním odpočinku se Karolína Muchová vrátila na kurty s novou energií a úspěšně zvládla svůj první zápas na turnaji WTA 500 v Ningbu. Ve středu porazila Australanku Olivii Gadeckou 6:3, 7:5, čímž si zajistila postup do druhého kola. "Olivia byla náročná soupeřka, hlavně v posledním gamu mi dala zabrat," přiznala Muchová na konferenci po vítězství. Česká hráčka odvrátila sedm gamebolů, než proměnila svůj druhý mečbol.

Návrat po úspěchu v Pekingu

Muchová se nedávno představila na prestižním turnaji v Pekingu, kde odehrála sedm zápasů a vynikla mimo jiné vítězstvím nad dvěma hráčkami z elitní desítky – Arynou Sabalenkovou a Qinwen Zheng. Její skvělá jízda skončila až ve finále, kde podlehla americké hráčce Coco Gauffové. Po fyzicky i psychicky náročných týdnech si Muchová dopřála týden volna a odhlásila se z WTA 1000 ve Wuhanu.

"Měla jsem za sebou dva náročné týdny a potřebovala jsem dobít baterky," vysvětlila tenistka své rozhodnutí. "Ale teď už jsem zase připravená," dodala s úsměvem rodačka z Olomouce, která je často limitována zdravotními problémy.

Čeká ji další soupeřka

Po vítězství v prvním kole se Muchová měla ve čtvrtek střetnout s Qinwen Zheng, která je aktuálně světovou sedmičkou a držitelkou zlaté medaile z olympiády v Paříži. Ve vzájemných duelech vede Muchová nad čínskou hráčkou 2:1 a naposledy ji porazila 2:0 na sety před dvěma týdny v Pekingu. "Vždy je to s ní těžké, ale pokusím se předvést to nejlepší," poznamenala Muchová před zápasem.

Nečekaná změna soupeřky

Nicméně Qinwen Zheng se kvůli zdravotním problémům, což Karolína během rozhovoru ještě netušila, musela z turnaje nečekaně na poslední chvíli odhlásit. Na její místo nastoupí Rumunka Jaqueline Cristianová, která se tak stane další soupeřkou české tenistky.

další zajímavé články