pátek, 11. 10. 2024
Kincl 10 let neskoleného Engizeka řádně nastudoval: Poslední tři týdny se mnou, ženou a dcerou sdílí domácnost

Kincl 10 let neskoleného Engizeka řádně nastudoval: Poslední tři týdny se mnou, ženou a dcerou sdílí domácnost

Už za pár desítek hodin se dozvíme, zda se Patriku Kinclovi podařilo obhájit šampionský opasek Oktagonu ve střední váze (do 84 kilogramů).


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 10. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Oktagon MMA

Unikátní show ve Frankfurtu. Oktagon přepsal historické tabulky v počtu prodaných vstupenek. Na druhou kolej odsunul slavné organizace včetně UFC

Jak už fanoušci tuzemského MMA jistě dobře ví, jeho soupeřem na zaplněném fotbalovém stadionu ve Frankfurtu bude dekádu neporažený Němec s tureckými kořeny Kerim Engizek.

To, zda jde o nejtěžšího protivníka jeho kariéry, se samozřejmě uvidí až v sobotu večer po zápase.

"Papírově si myslím, že mám za sebou větší výzvy a těžší soupeře. Na druhou stranu jsem nebyl proti nikomu na takhle velké akci, kde on bude mít spoustu fanoušků, protože je tam doma. Má výborné podmínky na doladění formy i váhy, kde já tahám lehce za kratší konec špagátu," pronesl dva dny před oficiálním vážením fighter z Hradce Králové, jehož dojmy nabídl kanál ČT Sport.

Důvod to má jasný, tento týden se nalézá v nejhorší shazovací fázi, kdy ho štve celý svět a není zrovna příjemným společníkem.

Kvůli hrozbě zranění už navíc nejede technické tréninky, ale absolvuje pouze lehounké sparingy a doufá, že se mu tato taktika vyplatí.

Engizek se mnou poslední tři týdny sdílí domácnost, přiznává Kincl

Svého víkendového soka má řádně nastudovaného. "Poslední tři týdny se mnou, se ženou a dcerou v podstatě sdílí domácnost. Myslím si, že i on mě má načteného. Na téhle úrovni je to velká výhoda, ale nikdo by se tím neměl nechat svazovat. Vyčíst si z toho nějaké body, ale je to dost podobné, jako když se připravuju někde v zahraničí a jdu s někým zápasit potřetí počtvrté. Už ho mám trochu okoukaného a jsem schopný to tam prodat. Ta hmatatelná zkušenost je sice trochu jiná, ale aspoň vím, co od něho můžu čekat. Většinou ho nakoukávám sám, pak to probereme v týmu a pak zase sám, abych se s tím sžil," ozřejmil "Inspektor".

Rekordní MMA návštěva v historii by měla tlačit domácího borce. Bude to výhoda, nebo nevýhoda? Kincl se musí připravovat i na to, že se bude fandit Engizekovi. 

Kincl: Před zápasem chci mít všechno podle sebe, jinak se vytočím

"A může se stát, že trefí nějaký úder, který nebude ani moc tvrdý a nemusí nic znamenat, jen bude vypadat pro lidi, že to bylo něco tvrdého. Ta hala vybouchne a požene ho dopředu. Přitom by si toho jinak nemusel ani všimnout, ale tím, že ho diváci upozorní, on vystartuje a půjde za tím. Lidi vás taky dokážou nakopnout, když už nezbývá moc sil, a třeba ho nabudí k nějaké rozhodující akci. Já to budu vnímat z opačné strany, jako určitou nevýhodu, ale připravuji se na to. Nebudu se do ničeho zbytečně hnát a nesmím nic prospat," zakončil pětatřicetiletý borec, jenž má v profi MMA bilanci 28 výher a 10 proher.

Třináctkrát zvítězil via KO nebo TKO a sedmkrát se radoval díky submisi. Pokud jde o neúspěchy, dvakrát čelil KO/TKO, dvakrát musel vzdát kvůli škrcení či páce a šestkrát o výsledku rozhodli bodoví rozhodčí.

další zajímavé články