neděle, 06. 10. 2024
Kincl: Před zápasem chci mít všechno podle sebe, jinak se vytočím

Kincl: Před zápasem chci mít všechno podle sebe, jinak se vytočím

Patrik Kincl se připravuje na obhajobu titulu ve střední váze pod organizací OKTAGON MMA, kde ho příští sobotu čeká souboj s domácím Kerimem Engizekem. Utkání proběhne na stadionu ve Frankfurtu před téměř 60 tisíci fanoušky, což slibuje největší návštěvu v historii MMA.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 06. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Patrik Kincl, šampion střední váhy OKTAGON MMA, se chystá na jednu z největších výzev své kariéry. Příští sobotu ve Frankfurtu bude obhajovat svůj titul proti domácímu Kerimu Engizekovi před téměř 60 tisíci fanoušky. Takový zápas, který se odehraje na fotbalovém stadionu, slibuje nezapomenutelnou atmosféru a rekordní návštěvu pro MMA. Jak se Kincl na tuto obrovskou událost připravuje, to popsal v rozhovoru pro kaocko.cz.

Závěr tvrdé přípravy a "zombie mód"

Kincl přiznává, že nejhorší fázi přípravy má už za sebou. „Poslední dva až tři týdny před zápasem jsou nejtěžší, ale teď už jsem v takovém zombie módu. Vidím světlo na konci tunelu a přichází celková únava. Cítím se jako hadrový panák,“ prozradil v rozhovoru. V tomto závěrečném týdnu je pro něj klíčové vyladit váhu a hlavně udržet psychickou pohodu.

„Potřebuju, aby věci byly podle mě. Jakékoliv narušení mé rutiny mě dokáže vytočit,“ přiznává s tím, že jakékoli nečekané vyrušení je pro něj stresujícím faktorem. Doma tak platí jeho pravidla – žádné vyřizování úřadů ani malování. Naštěstí mu jeho žena rozumí a po letech jsou podle jeho slov sehraná dvojka.

Rodina jako podpora, ale i zkouška vůle

Jeho malá dcera už vnímá, že tatínek má před důležitým zápasem. „Vnímá dietu. Když jí máma peče perník nebo dostane sladkost, chce se se mnou podělit. Ale já jí říkám, že nemůžu, že teď držím dietu,“ směje se Kincl a dodává, že dcera to bere jako výzvu a o to víc zkouší, jestli sladkosti opravdu odmítne. „Zároveň se tím učí, že člověk si musí někdy něco odepřít,“ dodává šampion.

Jako vášnivý kuchař přiznává, že jeho přísný jídelníček ovlivňuje i rodinnou kuchyni. „Jsem doma víc přes vaření, ale tím moje strava ovlivňuje i holky. O víkendu jsem jim ale uvařil vymazlené jídlo, zatímco já měl svoje dietní. Je to pro mě terapie,“ vysvětluje Kincl, jak si vaření užívá i přes přísnou dietu.

Regenerace a mentální příprava

Kincl si dobře uvědomuje, že fyzická příprava musí být vyvážená kvalitní regenerací. „Dřív jsem využíval meditační čelenku, ale teď jedu hodně na červené světlo. To mi pomáhá hlavně v tomhle počasí. Zlepší mi náladu a dodá mi energii, což je v téhle fázi klíčové,“ prozradil svou regenerační taktiku. Přesto ale zdůrazňuje, že nejdůležitější je pro něj kvalitní spánek: „Spánek je nejlepší regenerace. Lepší než jakékoli suplementy.“

Kromě fyzické přípravy pracuje Kincl také na bystření svých reflexů a koordinaci. Spolupracuje s týmem Winning Minds, kde se zaměřují na rychlé reakce a rozhodování. „Nedávno jsem tam překonal rekord, což je dobrý ukazatel toho, že se posouvám,“ pochvaluje si.

Vizualizace zápasu před obří návštěvou

Vizualizace je pro šampiona dalším důležitým prvkem přípravy. Před každým zápasem si představuje průběh utkání a analyzuje zápasy svého soupeře. Tentokrát to však bude jiné – zápas před téměř 60 tisíci lidmi si žádá speciální přípravu. „Vizualizuju si arénu i atmosféru, ale jak to dopadne, zjistím až na místě,“ říká s nadšením Kincl, který se těší na tuto jedinečnou výzvu.

Patrik Kincl ví, že na obhajobu titulu bude muset dát do zápasu všechno – a díky své precizní přípravě je odhodlaný ve Frankfurtu před rekordním publikem předvést svůj nejlepší výkon.

další zajímavé články