pátek, 11. 10. 2024
Unikátní show ve Frankfurtu. Oktagon přepsal historické tabulky v počtu prodaných vstupenek. Na druhou kolej odsunul slavné organizace včetně UFC

Unikátní show ve Frankfurtu. Oktagon přepsal historické tabulky v počtu prodaných vstupenek. Na druhou kolej odsunul slavné organizace včetně UFC

Domácí bojová organizace Oktagon MMA dosáhla významného úspěchu, když jen několik dnů před turnajem Oktagon 62, který se uskuteční 12. října na stadionu Eintrachtu Frankfurt, prodala přes 58 tisíc vstupenek.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 08. 10. 2024
  • , zdroj fotky: FC Hradec Králové

Tento úspěch znamená nový světový rekord v návštěvnosti MMA akce, neboť Oktagon tímto číslem překonal sedm let starý rekord polské organizace KSW. Prodej vstupenek navíc stále není ukončen, takže finální počet může být ještě vyšší. Tento nadcházející turnaj bude největší nejen v historii Oktagonu, ale i v porovnání se všemi ostatními MMA organizacemi. Více než 58 tisíc fanoušků se sejde na stadionu, kde nedávno hrála zápas Evropské ligy také fotbalová Viktoria Plzeň. Před takto velkým publikem se v kleci představí dvaadvacet bojovníků, včetně jediného českého zástupce Patrika Kincla.

Oktagon odsouvá z historických tabulek polskou KSW

Organizace Oktagon tak překonala i polskou KSW, která v roce 2017 přilákala 57 776 diváků na Národní stadion ve Varšavě. „Prodali jsme více než 58 tisíc lístků, ale paradoxně ještě nemáme vyprodáno. Nějaká místa zůstávají, ale vyprodáno budeme mít,“ řekl Pavol Neruda, šéf Oktagonu, pro Sport.cz. Podle něj může finální počet diváků dosáhnout až 60 tisíc. „Je to neuvěřitelné. Turnaj, který nedokázalo ani UFC. Jsem pyšný na náš tým a na všechny, kteří se podíleli na tomto úspěchu. Je to moment, kdy můžeme být opět hrdí na Česko a Slovensko,“ řekl s nadšením slovenský zakladatel Oktagonu.

Oktagon, který funguje teprve osm let, tedy překonal i rekord slavné UFC, který je stanoven na 57 127 diváků. Do statistik se nezapočítává turnaj Pride Shockwave z roku 2002, který přilákal 91 107 fanoušků, protože nešlo o MMA akci. Neruda si uvědomuje, jak velká zodpovědnost je spojena s organizací takové události: „Jednoznačně cítíme větší zodpovědnost. Je to dvojnásobně velký turnaj než v Edenu. Musíme si dát pozor, aby i malý problém nepokazil zážitek divákům,“ uvedl. O turnaj projevily zájem přední televizní stanice a očekává se sledovanost v řádu statisíců až milionů diváků. Neruda dodává, že Oktagon bude rekordní nejen v návštěvnosti, ale i z hlediska nákladů. Do budoucna má organizace další plány na růst v Německu, kde je jedničkou na trhu, a zvažuje i větší arény.

Kincl: Před zápasem chci mít všechno podle sebe, jinak se vytočím

další zajímavé články