neděle, 06. 10. 2024
Má lepší zem, tohle bude hrát pro něj, věří Peňáz v Kinclovo vítězství nad Engizekem

Má lepší zem, tohle bude hrát pro něj, věří Peňáz v Kinclovo vítězství nad Engizekem

Příští sobotu se ve Frankfurtu odehraje na turnaji Oktagon 62 pro českého zápasníka Patrika Kincla dvojitá výzva. Ve hře bude nejen obhajoba mistrovského pásu ve střední váze, ale i potvrzení jeho pozice jedničky celé organizace napříč všemi divizemi. Tento zkušený bojovník bude již počtvrté obhajovat svůj šampionský titul, tentokrát proti domácímu soupeři Kerimu Engizekovi, kterému bude fandit drtivá většina z více než 58 tisíc diváků přítomných na stadionu.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 04. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Očekávání na zápas jsou vysoká nejen mezi fanoušky, ale také mezi potenciálními soupeři. Uzbek, jenž se sám řadí mezi špičku střední váhy, Machmud Muradov, má na tento duel jasný názor: „Patrik je technicky úplně jinde, avšak otázkou je, jak se vyrovná s domácím prostředím. Víme, co dokázali turečtí fanoušci na mistrovství Evropy, teď uvidíme, jak se Kincl s touto výzvou popere,“ komentoval Muradov s obavami o tlak, který na českého bojovníka může vyvíjet domácí publikum.

Zatímco Kincl přijede z Česka, Engizek bude mít ve své záloze největší fanouškovskou podporu v historii MMA turnajů. Kotel, jenž má přítomným divákům dodat sílu domácího bojovníka, se očekává jako rekordní. Sám český zápasník přiznal, že ho čeká nejtěžší zápas kariéry: „Zápas s Kerimem bude rozhodně ten nejtěžší, jaký jsem kdy měl,“ prohlásil Kincl při natáčení pro Oktagon.

Přípravy na duel vrcholí a přichází nejtěžší fáze tréninku, včetně shazování váhy, které s sebou nese spoustu fyzického a psychického vypětí. „Tyhle poslední dny jsou čistě o doladění formy a taktiky. Už to není o fyzickém tréninku, ale o psychice. Učíte se fungovat v situacích, kdy vám tělo říká, že to nezvládnete. Je to brutální sport, avšak také nádherný,“ napsal Kincl před týdnem na svém Instagramu.

Očekávání Patrika Kincla podporuje i mladý talent Matěj Peňáz, jenž rovněž věří v jeho vítězství: „Patrik je komplexnější zápasník, má lepší práci na zemi a bude si hlídat distanci. Na zemi dokáže Engizeka ukončit a myslím, že váhově i výškově na tom budou podobně, což hraje ve prospěch Kincla,“ prohlásil Peňáz s tím, že český bojovník je pro něj jasným favoritem.

Už před rokem na možný souboj mezi oběma zápasníky reagoval také slovenský fighter Vlasto Čepo, který ocenil Engizeka, avšak považoval duel za předčasný: „Engizek je bez porážky devět let, má dvanáct vítězství v řadě, avšak v Oktagonu bojoval pouze jednou. Měli by mu dát ještě jednu velkou výzvu, než se postaví o titul,“ prohlásil v září 2023.

další zajímavé články