sobota, 05. 10. 2024
Životní úspěch! Simona Spěšná obsadila 3. místo na SP v short tracku

Životní úspěch! Simona Spěšná obsadila 3. místo na SP v short tracku

Skvělý výsledek zaznamenala v Lake Placid v kategorii U23 Simona Spěšná, která v short tracku dojela na bronzové příčce.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 29. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Světový pohár horských kol pokračuje předposledním dílem v Lake Placid a hned na úvod česká biková scéna zaznamenala skvělý úspěch. Pro bronzovou medaili si dojela v kategorii U23 Simona Spěšná. 

Nemám, co říct. Od půlky sezony jsem pracovala se sportovní psycholožkou a díky tomu jsem si uvědomila spoustu maličkostí, které mě teď ženou dopředu. Tento výsledek není výkonnostní změnou, ale tím, že jsem si začala věřit. Nebojím se, nevzdávám se a bojuju. Všichni mojí blízcí ví, co za tímto výsledkem je. Jsem za to moc vděčná všem, kteří mě podporují a všem děkuji,” uvedla Spěšná po dojezdu serveru mtbs.cz.  

Před českou cyklistkou dokázaly dokončit závod rychleji pouze Němka Kira Böhmová a Kanaďanka Isabella Holmgranová. Třináctá skončila účastnice olympijských her v Paříži Adéla Holubová.  

V short tracku mužů do 23 let, který vyhrál Švýcar Dario Lillo, obsadil český cyklista Jan Sáska 24. místo.  

Smíšené štafety na MS bikerů ovládli Američané 

Cyklisté Spojených států amerických vyhráli poprvé závod štafet v cross country na MS horských kol. Na šampionátu v Andoře porazili v boji o zlato těsně sestavu Francie. Třetí příčka připadla Italům. Čeští zástupci obsadili z celkem 15 týmů 11. místo.  

V předchozích dvou letech byli pokaždé zlatí Švýcaři, kteří letos skončili na páté pozici. Jedenáctí Češi v sestavě Bažant, Zatloukal, Viková, Hanáková, Viktorová a Cink ztratili na první Američany sedm minut.  

Plány na rozšíření Wimbledonu navzdory kontroverzím prošly. Jaké budou změny?

další zajímavé články