neděle, 29. 09. 2024
Nejproduktivnější tygr v historii! Tomáš Filippi sesadil z vedoucí pozice Petra Nedvěda

Nejproduktivnější tygr v historii! Tomáš Filippi sesadil z vedoucí pozice Petra Nedvěda

V rámci čtvrtého utkání sezony došlo k přepsání jednoho významného milníku libereckého hokeje. Tomáš Filippi se stal nejproduktivnějším hráčem tygří extraligové historie.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 26. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Úvod nového ročníku byl zásadní nejen pro dobrý vstup do extraligy, ale také pro historické tabulky. Díky bodu získanému v duelu s Litvínovem se totiž Tomáš Filippi s 332 body v 444 zápasech všech částí sezony stal nejproduktivnějším Tygrem historie. 

Prvenství za Bílé Tygry doposud držel Petr Nedvěd se ziskem 331 bodů napříč porcí 304 utkání základní a vyřazovací části a skupiny o udržení.  

Je to ta nejlepší varianta, na které jsme pracovali, řekl Vlasák. Boleslav získala posilu ze zámoří

Loňskou základní část zakončil Filippi po korekci statistik s dvaašedesáti body. Díky tomu usedl na trůn nejproduktivnějšího hráče Liberce v dlouhodobé fázi soutěže, když překonal Petra Nedvěda o šest bodů. Na skvělé výkony ale Filippi navázal také v posledním play-off, kde zaznamenal bodů osm. Na dorovnání a následné předběhnutí legendární třiadevadesátky v celkové produktivitě tak scházely elitnímu centrovi dva body.  

Zatímco první krok učinil Filippi v úvodním kole v Brně, tak osamostatnění na prvním místě provedl právě v zápase s Litvínovem, kde si připsal právě kýžený bod. “Je to určitě významný milník pro naši organizaci, ale momentálně jsme zklamaní z výsledku. Tohle jsou věci, které se docení později. Tomáš tu odehrál řadu sezón a je zřejmé, že je to kvalitní hokejista. On sám by teď ale všechno tohle vyměnil za vyhrané utkání,” uvedl o rekordu Filippiho Jiří Kudrna po prohraném zápase s Litvínovem. 

Proboha. A je to tu zase! Velký český smolař po srážce odstoupil z utkání proti Islanders

další zajímavé články