sobota, 28. 09. 2024
Proboha. A je to tu zase! Velký český smolař po srážce odstoupil z utkání proti Islanders

Proboha. A je to tu zase! Velký český smolař po srážce odstoupil z utkání proti Islanders

V duelu proti New York Islanders ošetřovatelé odnášeli z ledu zraněného Filipa Chytila. Český hokejista však v péči lékařů dlouho nepobyl, stihl se do zápasu vrátit, a dokonce přispěl gólem.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 26. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Během posledních sedmi sezon v Rangers Chytil ukázal záblesky svého potenciálu, ale výrazně ho brzdila zranění. V listopadu loňského roku utrpěl otřes mozku, kvůli němuž zůstal mimo hru po celou základní část a většinu play-off. Dle zpráv se jednalo o jeho nejméně čtvrtý otřes mozku.  

Nyní je pětadvacetiletý rodák z Kroměříže zpět, a dokonce se již dvakrát prosadil. V zápase proti Bostonu byl jednoznačně nejlepším hráčem na ledě, když k vítězství přispěl jedním gólem a jednou asistencí.  

V utkání Rangers proti Islanders došlo ke střetu s obráncem Scottem Mayfieldem. Chytil schytal drsnou šlupku uprostřed kluziště, zrovna když se chystal nastartovat k útočnému výpadu. Dlouho pak polehával na ledě a nebyl schopen se postavit. “Všiml jsem si, že se řítím směrem k nárazu. Na hit jsem byl připraven. Méně už na to, že mě trefí kolenem,” uvedl Chytil po utkání novinářům.  

Tato škaredá chvíle oživila nejhorší vzpomínky a leckoho napadlo: “Proboha. A je to tu zase.” Chytil si už v minulé sezoně užil svoje a jeho rekonvalescence se vlekla. Nyní však v péči lékařů nepobyl dlouho, stihl se vrátit do utkání a přispěl k výhře svých New York Rangers jedním gólem.  

Naštěstí jsem se dokázal oklepat, řekl Chytil 

Nikdy nevidíte rádi, když se váš hráč poroučí k zemi. Že pak ale do utkání znovu naskočí, to je pro nás hodně pozitivní zpráva,” řekl kouč Peter Laviolette.  

Jeho svěřenec je skutečně neuvěřitelným otloukánkem. V nedělním zápase proti Bruins ho nebezpečně podkopnul soupeř Mark Kastelic. Následky to naštěstí nemělo.  

Lékaři Rangers se bez přítomnosti čísla 72 na marodce jistě rádi obejdou už jen proto, že mají teď plno starostí s jiným hokejistou. Přípravu s Islanders totiž nedokončil klíčový útočník Artěmij Panarin, kterého trápí zranění nohy.  

Je to ta nejlepší varianta, na které jsme pracovali, řekl Vlasák. Boleslav získala posilu ze zámoří

další zajímavé články