sobota, 28. 09. 2024
Joshua po těžkém knockoutu ručník do ringu rozhodně nehází. Už zná i jméno dalšího soupeře

Joshua po těžkém knockoutu ručník do ringu rozhodně nehází. Už zná i jméno dalšího soupeře

Anthony Joshua se mohl stát teprve čtvrtým boxerem, který by v těžké váze získal pás při třech různých příležitostech. Od Daniela Duboise ale v pátém kole inkasoval tvrdý knockout a jakákoliv naděje byla pryč. Ručník do ringu ale Joshua rozhodně nehodil, naopak už velmi brzy plánuje návrat.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 22. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Joshua ve Wembley vyzval krajan Daniela Duboise o pás šampiona těžké váhy IBF. Pokud by zvítězil, získal by pás při třetí příležitosti a zapsal by se do historie světového boxu.

Dubois ale svého o poznání slavnějšího soka drtivě ukončil v pátém kole a titul s přehledem obhájil. Ihned po utkání se začalo hovořit o tom, že Joshua už boxu příliš dát nemůže a měl by raději ukončit kariéru. Nic takového se ale konat rozhodně nebude.

Ve smlouvě obou hráčů je totiž klauzule o odvetě, kterou hodlá rodák z Watfordu absolvovat. "Myslím, že Joshua klauzuli o odvetném utkání uplatní. Vlastně jsem o tom přesvědčen," řekl promotér duelu Eddie Hearn.

"Potřebuje si odpočinout, ale čeká ho další nebezpečný zápas, protože Duboisovi neustále roste sebevědomí. Joshua bude věřit, že může Duboisovi ublížit a že může vyhrát. Ale za dnešek veškerý kredit Danielovi, zaslouží veškeré uznání. Byl to skvělý výkon," doplnil Hearn.

Ačkoliv je ale Hearn přesvědčen o odvetě s Duboisem, nevyloučil ani jiné varianty. "Je jisté, že se tak stane v roce 2025. To bude pro Joshuu velmi zajímavý rok. Určitě se vrátí, ať už proti Duboisovi, nebo třeba proti Furymu. Vlastně proti komukoliv, určitě se budete dobře bavit," uzavřel.

další zajímavé články