středa, 18. 09. 2024
Šance na koupi Evertonu je velká, věří potenciální zájemce. Už připravuje peněženku

Šance na koupi Evertonu je velká, věří potenciální zájemce. Už připravuje peněženku

Americký podnikatel John Textor, který je předsedou skupiny Eagle Football, věří, že má velkou příležitost získat anglický fotbalový klub Everton.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 13. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia

Textor, jenž už vlastní francouzský Lyon, vidí koupi Evertonu jako další krok k rozšíření svého fotbalového portfolia, a je přesvědčen, že šance na úspěšné převzetí klubu jsou velmi vysoké.

Na tiskové konferenci v tréninkovém centru Lyonu Textor uvedl: „Myslím, že je tu 90procentní šance, že to vyjde, ale současný majitel má i jiné možnosti.“

Textor však musí řešit komplikace způsobené jeho vlastnictvím podílu v anglickém klubu Crystal Palace. „Jsem v nepříjemné situaci kvůli účetní situaci. Jako spolumajitel Crystal Palace mám omezený přístup k informacím o financích ostatních týmů ve stejné soutěži,“ řekl pro Sky Sports. Přesto zůstává optimistický, že tyto překážky překoná a převzetí úspěšně dokončí.

Textor také zdůraznil, že hodlá koupit Everton sám za sebe, nikoli prostřednictvím společnosti Eagle Football. „Prostředky by pocházely z mých osobních fondů. Kupujícím bych byl já, nikoli Eagle Football,“ vysvětlil.

Erik ten Hag na tenkém ledě. Sobota může rozhodnout o jeho budoucnosti v Manchesteru United

Eagle Football, firma, kterou americký podnikatel založil, již vlastní brazilský klub Botafogo, belgický Molenbeek a drží 46 % akcií Crystal Palace, což je jeden z přímých konkurentů Evertonu v Premier League. Podle pravidel nejvyšší anglické soutěže však Textor musí prodat svůj podíl v Crystal Palace, než bude moci pokračovat v jednání o koupi Evertonu.

Výtěžek z prodeje podílu v Crystal Palace má Textor jasně rozplánovaný. „Peníze z prodeje budou použity na splacení některých dluhů Eagle Football a na rozvoj našich fotbalových akademií po celém světě. Na Lyon to nebude mít žádný dopad. Chci vybudovat zdravé partnerství bez dalšího zadlužování,“ uvedl.

Americký magnát navíc prozradil, že je blízko rozhodnutí, komu svůj podíl v Crystal Palace prodá, a že již obdržel několik nabídek. „Je to otázka jednoho, možná dvou týdnů, a bude jasné, kdo se stane novým vlastníkem,“ dodal.

Jednačtyřicátý odchod z Chelsea. Útočník se na Stamford Bridge neprosadil, odchází v poslední přestupový den

další zajímavé články