středa, 18. 09. 2024
Erik ten Hag na tenkém ledě. Sobota může rozhodnout o jeho budoucnosti v Manchesteru United

Erik ten Hag na tenkém ledě. Sobota může rozhodnout o jeho budoucnosti v Manchesteru United

Erik ten Hag je opět v centru pozornosti. Po sérii neuspokojivých výkonů se jeho budoucnost na lavičce Red Devils začíná otřásat v základech.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 13. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

V Premier League se sotva drží nad vodou a ani v Evropě to nevypadalo o nic lépe. V sobotu jej čeká zápas, který může rozhodnout o jeho dalším působení v klubu.

Co čeká Manchester United v sobotu?

United mají před sebou utkání proti Southamptonu, který se zatím vrátil do Premier League s nulovým bodovým ziskem a hrozivým skóre 1:5. Na první pohled by se mohlo zdát, že jde o snadný zápas, ale jak už letošní sezóna ukázala, Manchester nemá zrovna nejlepší formu. S celkovým skóre 2:5 a třemi body na kontě není situace pro ten Haga růžová.

Úvodní vítězství nad Fulhamem (1:0) sice přineslo naději na lepší časy, ale porážky od Brightonu (1:2) a Liverpoolu (0:3) rychle změnily náladu. Fanoušci i experti začínají pochybovat, zda je Erik ten Hag skutečně tím pravým mužem, který dokáže klub vrátit na vrchol.

Louis Saha nevidí žádný progres

Bývalý útočník Manchesteru Louis Saha se v rozhovoru pro ESPN nebál vyjádřit své obavy ohledně současné situace.

„Zápas proti Liverpoolu byl katastrofa – ne ani tak kvůli výsledku, ale kvůli hernímu projevu. United si nevěděli rady s presinkem, nevypadalo to, že by se něco zlepšovalo. Pokud se v sobotu proti Southamptonu stane něco podobného, Erik bude ve velkém problému,“ varuje Saha.

Podle bývalého útočníka je klíčové, aby manažer dokázal týmu dodat jasný herní plán a reakci na nepříznivý vývoj, což v poslední době u United chybí. „Vidět tým bez jasné taktiky a identity je frustrující. Když chybí plán, hráči nemají na čem stavět, a to je problém, který se často připisuje právě ten Hagovi,“ dodává.

Židle je vrtkavá

Zatímco tlak na ten Haga roste, naděje United na úspěšnou sezónu rychle slábnou. Jestliže Manchester neuspěje v sobotu na hřišti nováčka ze Southamptonu, může to být poslední kapka v kalichu trpělivosti vedení klubu. Bude Erik ten Hag schopen otočit situaci a dokázat, že je tím správným mužem na lavičce Rudých ďáblů, nebo se jeho osud začne rychle uzavírat?

další zajímavé články