úterý, 17. 09. 2024
Jednačtyřicátý odchod z Chelsea. Útočník se na Stamford Bridge neprosadil, odchází v poslední přestupový den

Jednačtyřicátý odchod z Chelsea. Útočník se na Stamford Bridge neprosadil, odchází v poslední přestupový den

Neuvěřitelných jednačtyřicátý odchod ze svých řad v tomto létě učiní v nejbližších minutách londýnská Chelsea. Ta se zatím dočasně rozloučí s útočníkem Davidem Datro Fofanou, který na poslední chvíli odchází do Řecka.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 11. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Vše načal Thiago Silva, jenž odešel jako první poté, co mu na Stamford Bridge vypršel kontrakt. Následovali mnozí další, například Raheem Sterling, Conor Gallagher, Trevoh Chalobah, Romelu Lukaku, Lewis Hall, Ian Maatsen, Armando Broja či Kepa Arrizabalaga.

Nyní na řadu přichází už jednačtyřicátý odchod, tentokrát v rámci hostování. Do aténských AEK míří teprve jednadvacetiletý útočník David Datro Fofana, jenž nastoupil za Chelsea do pouhých tří ligových duelů.

Hráčem Chelsea je přitom už od ledna roku 2023, kdy jej vedení klubu získalo za 8 milionů liber z norského klubu Molde, kde prožil vynikající rok 2022. Tehdy ve čtyřiadvaceti ligových zápasech nasázel patnáct branek a přidal i tři asistence.

Jenže od té doby se mu příliš nedaří. A to ani na dvou štacích, které v jeho podání během angažmá na Stamford Bridge proběhly. V berlínském Unionu stihl dvanáct duelů a jedinou trefu, čtyři branky přidal v jarní fázi za Burnley.

Nyní se stane posilou AEK Atén, které jej získají v poslední přestupový den. Zájem o Datro Fofanu měly Hull, Stuttgart, Villarreal či Atalanta, nakonec ale míří do řeckého hlavního města. Ten bude mít možnost získat jej následně natrvalo, stačit by přitom mohlo asi 20 milionů liber.

Dodejme, že v řadách Blues nadále zůstávají hráči, kteří v kádru nemají místo. Na možný zájem třeba z Turecka čekají Ben Chilwell, Deivid Washington, Alex Matos či Harvey Vale.

další zajímavé články