úterý, 17. 09. 2024
S Clashem bude fakt konec. Bohužel je to tak, potvrdil Le Sy, jemuž ze srdce spadl monolit. Co řekl o Bejrovi?

S Clashem bude fakt konec. Bohužel je to tak, potvrdil Le Sy, jemuž ze srdce spadl monolit. Co řekl o Bejrovi?

Dlouhé tři roky bavila diváky show zvaná Clash of the Stars. Za tu dobu si získala víc fanoušků než Oktagon, v listopadu ale proběhne naposledy. 


  • autor: Ondřej Popper
  • , vydáno: 11. 09. 2024
  • , zdroj fotky: PETR TOPIČ / MAFRA / Profimedia

Jak informoval šéf COTS Tomáš Le Sy na sobotním turnaji v pražských Holešovicích, jeho populární cirkus co nevidět skončí. “Bohužel ano. V listopadu proběhne Clash úplně poslední, vážně je tomu tak. Situace, které nastaly, vedly zkrátka k tomu, že tohle bude fakt konec,“ potvrdil Le Sy v rozhovoru pro Sportwin.

Tomáši, jak byste s odstupem několika dní zhodnotil víkendovou akci? Souhlasíte s tím, že samotný galavečer byl nad míru povedený?

Souhlasím s tím naprosto. Po tom všem, co se předtím dělo, jsem od samotného turnaje neměl velká očekávání, nakonec byl ale přímo skvělý. Myslím, že jsem si ho užil já i diváci.

Zmínil jste nesnadné období, které mu předcházelo. Spadl vám kámen ze srdce, když byl turnaj v cíli?

Nebyl to kámen, ale obrovský monolit. Promo na galavečer bylo totiž celkem divoké a nešlo úplně podle plánu, o to lepší ale samotný turnaj nakonec byl. Mám radost, že jsme zažili tak skvělý večer.

Který ze zápasů na vás udělal největší dojem?

Začnu odzadu a řeknu, že hlavně druhý hlavní zápas mezi Opatem a Seaserem byl nesmírně atraktivní, taky málem došel až na body. Musím vyzdvihnout výkon jich obou. Seaser do toho naskočil na poslední možnou chvíli, celkově to pro něj v Clashi ale byl už třetí zápas. To Opat nastoupil poprvé a bylo otázkou, jak se připraví, evidentně se však nachystal velmi dobře. Zápas, který se přeléval ze strany na strany, byl i ten Martina Kociána s Jackem. Byť měl Martin navrch, v závěru mu už docházely síly a Jack nebyl daleko od vítězství. Ukázal srdce a po všech stránkách to byl super souboj. Ocenit musím ale třeba i Kukismana, který den před zápasem naskočil do deathmatche a nakonec ho celý vyhrál, když kopačkou na břicho složil favorizovaného Dannyho, skvělý byl také Alex Zach proti Kevinu Džudžovi. Parádních výkonů bylo vážně hodně, mohl bych tu o nich mohl mluvit klidně až do rána. Jak říkám, byla to fakt skvělá noc.

Pavel Novotný po zápase informoval, že jeho soupeře Zdeňka Godlu odváželi z Holešovic sanitkou. Můžete to potvrdit? A jak je na tom teď?

Myslím si, že to tak vážně bylo. Zdeňkovi došly síly, ale mluvil jsem s ním hned druhý den a už byl v pohodě a v pořádku. Klobouk dolů před ním, že takhle na poslední chvíli do zápasu šel. Stejně jako před Pavlem, že se dokázal tak dobře připravit.

Novotného soupeřem měl být Psychopat Aleš Bejr, kvůli údajnému zranění po fackách od Alexe Cverny ale do klece jít odmítl. Co říkáte na to, že se nakonec objevil na turnaji a chtěl zápasit?

Asi se mu to rozleželo v hlavě. Nejspíš si uvědomil, že s tím krkem nic vážného nemá a bojovat by klidně mohl, jenže už bylo trochu pozdě. Myslím si, že tím svým ufňukaným chováním přišel Aleš o spoustu fanoušků a on sám to dobře ví. Co předvedl, bylo prostě ostudné. Na poslední chvíli to chtěl asi napravit, už ale nebylo cesty zpět.

Učinil jste mu jasnou výzvu, aby se s vámi pobyl v listopadu v Ostravě. Myslíte si, že to konečně přijme?

Věřím, že ano. Pokud ne, byl by to konec jak pro nějakou jeho internetovou postavu, tak i pro něj samotného. On mou výzvu de facto už přijal. Prý ale chce, abych si před zápasem nechal dát tři facky od Alexe Cverny, což je samozřejmě úplný nesmysl. Je vidět, jak zase kličkuje a vymýšlí nesmysly. Je to stejné, jako bych já po něm chtěl, aby si před zápasem nechal dát naskočené koleno od Filipa Grznára. Je to zkrátka další Alešova hloupost. Měl by se radši zavřít do gymu a pořádně trénovat.

Jaký je podle vás skutečný důvod, že Bejr proti Novotnému nenastoupil? Myslíte si, že se bál nakládačky od něj?

Ano. Myslím si, že právě to je ten hlavní důvod. Z Pavla Novotného totiž vyzařovalo velké sebevědomí. Měl za sebou náročnou přípravu, čímž získával pevnou půdu pod nohama. Podle mě tak dostal Aleš strach. Strach z toho, že by prohrál nebo že by ho Pavel v boji vážně ohrozil, což se klidně mohlo stát. I proto z toho Aleš raději vycouval. Že v den turnaje vyrazil do Prahy a svůj názor náhle změnil, bylo je jen další jeho divadlo. A sice hodně trapné.

A teď to nejdůležitější. Opravdu se v listopadu půjde na Clash naposledy?

Bohužel ano. Bude to Clash úplně poslední, vážně je tomu tak. Situace, které nastaly, vedly zkrátka k tomu, že tohle bude fakt konec.

Definitivní?

Nikdy neříkej nikdy. Ale ano, pro danou chvíli to bude definitivní konec Clash of the Stars.

Není to škoda?

Samozřejmě. I nás ta jízda baví, ale bohužel. Tak to prostě bude.

A co bude s vámi dál?

Uvidíme. Ty poslední tři roky ale byly pro mě hodně náročné. Nikdy jsem nečekal, že budu povinnostmi a prací zavalen až tak. V první řadě si tak potřebuji pořádně odpočinout.

další zajímavé články