čtvrtek, 19. 09. 2024
5 milionů eur ročně! Tolik nabízí Red Bull Evenepoelovi

5 milionů eur ročně! Tolik nabízí Red Bull Evenepoelovi

Dvojnásobný olympijský vítěz v cyklistice se distancoval od fám, které ho spojovaly s přestupem do týmu Red Bull v příštím roce. Na nabídku nepřistoupí. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 11. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Zájem Red Bullu o Evenepoela byl prezentován už na jaře a zesílil údajně po skončení Tour. Podle informací italské Gazzetty dello Sport vyjednávání v posledních týdnech pokračovalo.  

V cyklistickém zákulisí se hovořilo o tom, že Red Bull nabídl Evenepoelovi roční plat 5 milionů eur. Což by jej učinilo druhým nejvíce vydělávajícím cyklistou světa po Tadeji Pogačarovi.  

Vstup energetického nápoje do cyklistiky dal týmu vzpruhu a chtějí navázat na svůj úspěch, když právě vyhráli Vueltu a España s Roglicem. Údajně stanovili termín pro Evenepoela, aby se rozhodl.  

Nepřestoupím!” uvedl Evenepole stručně při setkání s belgickými novináři. Byla to zatím jen jedna stručná odpověď, na kterou všichni čekali. Jedním z prvních, kdo se na situaci zeptal, byl manažer týmu Red Bull-Bora-Hansgrohe Ralph Denk. Jednoduše řekl, že jde o fámy, aniž by ale popřel, že se o přestupu jednalo.  

Další ohromná suma, údajně více než 30 milionů eur, měla putovat do kasy stáje Soudal – Quick Step, pokud by Belgičana vyvázala ze smlouvy, kterou zde má uzavřenou až do roku 2026. 

Případné vykoupení Evenepoela ze smlouvy a podmínky dohody mezi oběma stájemi by pak musela schválit i Mezinárodní cyklistická unie UCI. Zájem o vykoupení Evenepoela ze smlouvy loni projevila i stáj Ineos. Lefévere na téma možného předčasného odchodu své největší hvězdy podotkl: “Rozhodně bych nikdy nenechal Remka odejít bez nákladné a složité dohody.” 

Aleš Loprais bude v dalším ročníku Rallye Dakar startovat pod novou značkou

další zajímavé články