úterý, 17. 09. 2024
Dominik splňuje naše představy moderního, bruslivého obránce, říká Divíšek. Nová tvář posílí obranu Sparty

Dominik splňuje naše představy moderního, bruslivého obránce, říká Divíšek. Nová tvář posílí obranu Sparty

Bezprostředně po stratu nové sezony hlásí Sparta defenzivní posilu. Do Prahy přichází reprezentant Dominik Mašín, který poslední tři sezony strávil ve finském Ilvesu Tampere. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 11. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Dominik Mašín má zkušenosti ze zámořských soutěží či KHL. Ve Spartě podepsal kontrakt na tři sezony.  

U Mašínů je hokej smyslem života. Do hokejky a puku se zamiloval nejen Dominik, ale také jeho o čtyři roky mladší bratr Patrik. Zatímco ten dotáhl svou kariéru “pouze” do Kolína a ukončil ji v roce 2022 ve Francii, jeho starší vzor zanechal v hokejovém světě výraznější stopu. Už coby mladší dorostenec Kolína se přesunul do Prahy, kde až do juniorky nastupoval se staršími hráči ve Slavii.  

Ve Slavii vydržel až do zlomové sezony 2013/14, kdy jako kapitán dovedl českou osmnáctku do finále mistrovství světa. Nebylo tak překvapením, že v létě prošel draftem NHL, kdy po něm sáhla už ve druhém kole Tampa Bay, jak uvádí HC Sparta Praha. 

Liberec se těší na sezonu. S novým kapitánem cílí na TOP4

Štace v AHL měla být odrazovým můstkem do největší ligy světa, jenže sliby zástupců Tampy se nenaplnily a zámořská štace Dominika Mašína skončila po dalších čtyřech sezonách na farmě bez jediné šance v NHL. Český reprezentant proto vyslyšel evropské vábení z KHL, kde se upsal Chabarovsku, jenže už na startu druhé sezony zamířil na sever Evropy do Finska. 

V Tampere se Mašínovi dařilo, avšak na vysněný titul ani triumf v Lize mistrů nedosáhl. Před startem nové sezony se rozhodl vráti do Česka. Mašínův debut v extralize tak nebude navždy spojen s rodným Hradcem Králové, ale i se Spartou.  

Dostali jsme se do složité situace, několik našich beků je aktuálně na marodce. Zároveň jsme hledali beka v produktivním věku, který by zapadl do našeho systému. Takového jsme našli právě v Dominikovi, který splňuje naše představy moderního, bruslivého obránce. S trenéry jsme se dohodli, že právě on je ten správný typ," uvedl sportovní ředitel Tomáš Divíšek. 

Slavná hokejová značka mění majitele

 

další zajímavé články