úterý, 17. 09. 2024
Slavná hokejová značka mění majitele

Slavná hokejová značka mění majitele

Hokejisté Slovanu Bratislava mají nového majitele. Nejslavnější slovenský klub koupil jeden z nejmovitějších Slováků.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 10. 09. 2024
  • , zdroj fotky: HC Slovan Bratislava

Novým majitelem hokejového klubu HC Slovan Bratislava se stala společnost J&T Real Estate (JTRE) sports & entertainment a.s., která odkoupila většinový 57% podíl od dosavadní majitelky Eleny Hrubé. Tento krok potvrdila pondělní valná hromada společnosti, jak informoval klub na svých oficiálních stránkách.

Elena Hrubá získala většinový podíl ve Slovanu v prosinci 2023, po náhlém úmrtí svého otce Rudolfa Hrubého. Po několika měsících jednání, která začala v únoru 2024, se dohodla na prodeji svého podílu společnosti JTRE. Tato transakce zahrnuje nejen profesionální A-tým HC Slovan Bratislava, ale také ženský tým, juniorskou a mládežnickou sekci. Dále se týká společnosti SLOVAN MARKETING, s. r. o., a občanského sdružení HC SLOVAN Bratislava o.z., které se stará o dětské a mládežnické týmy. „Převzetí nejslavnější slovenské hokejové značky s více než stoletou tradicí se týká nejen společnosti HC Slovan Bratislava a.s., ale i dalších přidružených subjektů," stojí v oficiálním prohlášení klubu.

Hrubá se postarala o vyrovnání závazků

Po smrti svého otce se Elena Hrubá stala předsedkyní představenstva HC Slovan Bratislava a.s. a společně s Marií Henselovou, členkou představenstva, vyvinula velké úsilí k tomu, aby byly vyrovnány všechny závazky klubu vůči hráčům a trenérům. Zároveň zajistily, že A-tým bude připraven pro novou sezónu.

Klub také oznámil, že mládežnické týmy HC Slovan a HC Slovan Bratislava ženy vstupují do nové sezóny v dobré kondici, a všechny potřebné obchodní, marketingové a sociální procesy jsou nyní optimálně nastaveny. Za společností JTRE stojí podnikatel Peter Korbačka, který v roce 2014 zakoupil jedno z největších nákupních center v Bratislavě a později i komplex, kde sídlí fotbalový stadion Spartaku Trnava.

Jágr se vrhnul do podcastového světa. Zpovídal už i Červenku, Procházku, Krpálka nebo Soukalovou

další zajímavé články