úterý, 17. 09. 2024
Liberec se těší na sezonu. S novým kapitánem cílí na TOP4

Liberec se těší na sezonu. S novým kapitánem cílí na TOP4

Hokejisté Liberce jdou do nové extraligové sezony s touhou překonat po třech neúspěšných pokusech ve čtvrtfinále. I proto se v blížící se sezoně chtějí dostat do elitní čtyřky. V létě navíc Tygři netroškařili, přišla trojice navrátilců Petr Kváča, Radim Šimek a Adam Musil. A novinkou je i kapitán.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 10. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Bílí Tygři Liberec

 Změny v kádru byly ve znamení velkých návratů. Zpět jsou brankář Kváča, obránce Šimek i útočník Adam Musil. Dalšími posilami jsou obránce Michael Krutil, kanadský útočník Christian Thomas, Slovák Róbert Lantoši či Martin Ryšavý.

Na straně odchodů byl největší ztrátou útočník Jakub Rychlovský, jenž bude v Detroitu usilovat o šanci v NHL.

"Jsme samozřejmě rádi, že se nám vracejí hráči, kteří prošli naší organizací. Je pro nás důležité, že se rozhodují srdíčkem. Myslím, že budou jedněmi z nejlepších hráčů celé ligy na svých postech. U Radima jsem o tom naprosto přesvědčený. Adam Musil přesvědčil už na začátku přípravy o tom, že bude hrát klíčovou roli a Petr Kváča podle mého vytvoří s Danielem Králem jednu z nejlepších dvojic v lize," řekl hlavní trenér Filip Pešán.

Slepená sestava

Ten přitom musí řešit i problémy, na startu sezony nemá k dispozici kompletní kádr. Kvůli zdravotním problémům chybí bek Vojtěch Budík, Michal Bulíř s Markem Zacharem. "Nejblíže návratu do sestavy je Bulíř, ale nejsme zatím přesvědčení, že stihne start extraligy," řekl Pešán. "Zranil jsem se zhruba před měsícem smolně při tréninku. Ruka se dává do kupy, chodím na led a uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Samozřejmě bych rád stihl začátek ligy, ale těžko se to odhaduje. Když to jen trochu půjde, budu chtít hrát," dodal Bulíř.

A tihle nejsou sami. Disciplinární trest ještě čtve Oscara Flynna. "Má ještě jeden zápas stop, takže sestava bude taková polepená. Musíme i nějak připravit formace na přesilovky. Nechceme se ale soustředit pouze na zápas na Kometě, ale na start extraligy komplexně," dodal kouč.

Bylo potřeba jmenovat také nového kapitána. Po konzultaci padla volba na Tomáše Filippiho, který byl v minulé sezoně s 62 body z 52 zápasů vůdcem kanadského bodování extraligy.

"Je to pro mě ohromná čest. Nebudu se snažit extra něco měnit na ledě, ale budu se snažit jít ještě o něco více příkladem mimo něj. V kabině může mluvit každý. Asi by nebylo přínosem, kdybych tam hulákal každou přestávku, ale když to bude potřeba, tak my zkušení určitě umíme případně zvednout hlas," zakončil Filippi.

Tipsport extraliga se nezadržitelně blíží. Jací jsou favorité a které zápasy nabídne první kolo?

další zajímavé články