úterý, 17. 09. 2024
Tipsport extraliga se nezadržitelně blíží. Jací jsou favorité a které zápasy nabídne první kolo?

Tipsport extraliga se nezadržitelně blíží. Jací jsou favorité a které zápasy nabídne první kolo?

Nový ročník hokejové Tipsport extraligy začne co nevidět. Pojďme se v následujícím článku podívat na bližší informace k začátku soutěže.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 10. 09. 2024
  • , zdroj fotky: HC Dynamo Pardubice

První duel se odehraje už v úterý 17. září. V něm uvidí fanoušci hned v úvodním kole velký souboj mezi obhájcem titulu z Třince a pražskou Spartou, která byla v loňské sezóně jedním z největších rivalů Ocelářů. Tento zápas bude reprízou semifinále minulého play-off, kde Třinec předvedl výjimečný výkon, když otočil sérii proti Spartě ze stavu 0:3 a nakonec dosáhl vítězství 4:3.

Třinečtí Oceláři pak ve finále porazili favorizované Pardubice a získali svůj pátý titul v řadě. Zbytek zápasů prvního kola se odehraje o den později. Ambiciózní Dynamo Pardubice, které ovládlo základní část v posledních dvou sezónách, začne svou cestu za vysněným titulem domácím utkáním proti Kladnu. Kladno se v loňském ročníku zachránilo v baráži proti Vsetínu a do nové sezony vstupuje s vědomím, že hrající majitel klubu Jaromír Jágr odehraje svojí poslední sezonu kariéry. Legendární útočník během ní oslaví své 53. narozeniny.

Zbylé souboje prvního kola obstarají České Budějovice s Karlovými Vary, dále pak duel Mladé Boleslavi s Olomoucí, Vítkovice zase vyzvou na domácím ledě Plzeň, Litvínov změří síly s Hradcem Králové a Kometa Brno přivítá Liberec.

Harmonogram extraligy zůstává podobný

Harmonogram extraligy zůstává podobný jako v předchozích letech. Reprezentační přestávky jsou naplánovány na listopad, prosinec a únor, konkrétně mezi 3. a 15. listopadem, 8. a 20. prosincem a 2. a 12. únorem. Běžnými hracími dny budou úterý, pátek a neděle. Vysílací práva na zápasy Tipsport Extraligy si dělí O2 TV Sport, která bude vysílat většinu přenosů, a ČT Sport, jež odvysílá jeden zápas týdně.

Jedním z hlavním aspirantů na titul budou i letos Pardubice. Dynamo před sezónou opět posílilo, do týmu přišli hráči jako Roman Červenka, Andrej Šustr a Jiří Smejkal. Pardubice sice dvakrát za sebou ovládly základní část, ale v obou případech jim titul unikl. Velké ambice má také Sparta Praha, která čeká na zisk titulu od roku 2007. Kromě nových dresů se fanoušci mohou těšit i na nové posily, mezi které patří například Tomáš Hyka a Miikka Salomaki.

Samozřejmě nelze opomenout ani úřadujícího šampiona z Třince, který bude usilovat o zisk šestého titulu v řadě. Oceláři se budou muset obejít bez Daniela Voženílka, který odešel do švýcarského Zugu. Nově se však mohou spolehnout na Michala Teplého, který se vrátil ze zámoří. Mezi celky, které by měly usilovat o přední příčky, budou Liberec, Litvínov, Brno a České Budějovice.

Jágr se vrhnul do podcastového světa. Zpovídal už i Červenku, Procházku, Krpálka nebo Soukalovou

další zajímavé články