pondělí, 16. 09. 2024
Obávaný Predátor stále touží po velkých boxerských zápasech. Oslovil Wildera, nebrání se Usykovi

Obávaný Predátor stále touží po velkých boxerských zápasech. Oslovil Wildera, nebrání se Usykovi

Kamerunský bojovník, známý svou přezdívkou „Predátor“, nehodlá opustit svět boxu a stále má v plánu utkat se s těmi nejlepšími, včetně Deontaye Wildera, Oleksandra Usyka anebo Tysona Furyho, se kterým touží po odvetě.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 06. 09. 2024
  • , zdroj fotky: DAZN

Ngannou debutoval v boxu 28. října 2023, když nastoupil proti tehdy ještě neporaženému Tysonovi Furymu. Ačkoli po deseti kolech rozhodčí přiřkli vítězství Furymu, Ngannou zanechal výrazný dojem. Ve třetím kole se mu podařilo poslat Furyho k zemi, čímž překvapil celý svět.

Přestože Fury zápas vyhrál, Predátor ukázal, že v boxu má co nabídnout a otevřel si tím brány k dobře placenému duelu s Anthonym Joshuou, kde se mu ale už tak nedařilo. Nažhavený Joshua nenechal nic náhodě a zápas ukončil již ve druhém kole.

Po této zkušenosti se Ngannou vrátí zpátky k MMA, kde se pod hlavičkou organizace PFL v polovině října utká o titul s Brazilcem Renanem Ferreirou. Následně bude vyhlížet další zápas v boxu.

„Velmi bych si přál zápas s Deontayem Wilderem,“ prozradil Ngannou v rozhovoru pro talkSPORT. „Oba jsme si to slíbili a já ten slib hodlám splnit. Zajímá mě pouze box, kde máme stejné šance. Pokud bychom šli do MMA, byl by výsledek předem zřejmý.“

Pokud by se zápas s Wilderem neuskutečnil, má Ngannou v merku další jména. „Rád bych se utkal s Oleksandrem Usykem. Myslím si, že bych ho mohl překvapit. A samozřejmě mě láká odveta s Tysonem Furym, který ví, že má proti mně co napravovat,“ řekl Ngannou.

Predátor tak jasně dokazuje, že se s ním stále musí počítat. Těžko ale říct, jestli v boxu vyhlíží výzvy, které ho nutí se překonávat, anebo jestli jej lákají ty velké výplaty, kterých se tam dočká. Patrně to bude jedno s druhým.

další zajímavé články