pondělí, 16. 09. 2024
Hlavní cíl je posílit tým na Grand Tour, prohlásil Hirt, jenž po dvou letech mění tým

Hlavní cíl je posílit tým na Grand Tour, prohlásil Hirt, jenž po dvou letech mění tým

Český cyklista Jan Hirt mění po dvou letech tým. Nově bude závodit v dresu týmu Israel-Premier Tech.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 29. 08. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Nejúspěšnější český cyklista posledního desetiletí Jan Hirt opouští po dvou letech elitní worldtourový tým Soudal-Quick Step a od nadcházející sezony bude jezdit za Israel-Premier Tech. Hirtův nový tým, který se nyní nachází v druhé nejvyšší cyklistické kategorii UCI ProSeries, oznámil tuto zprávu na svém webu. S českým cyklistou podepsala stáj dvouletou smlouvu. Hirt, jenž se prosadil jako jeden z nejlepších vrchařů ve světovém pelotonu, tak zahájí novou kapitolu své kariéry. Jeho dosavadním největším úspěchem v profesionální cyklistice je celkové šesté místo na Giru d'Italia, kterého dosáhl v roce 2022. Na tomto prestižním podniku navíc dokonce vyhrál královskou etapu. A právě tento triumf v barvách Intermarché-Wanty-Gobert ještě do nedávna posledním českým vítězstvím na Grand Tour. Po dvou letech se však česká cyklistika znovu dočkala, když zazářil Pavel Bittner na právě probíhající Vueltě.

Hirt vnímá nový tým jako perspektivní

Právě díky těmto vynikajícím výsledkům získal Hirt angažmá ve špičkovém týmu Soudal-Quick Step, kde strávil poslední dva roky. Přestože Israel-Premier Tech ztratil licenci WorldTour po sezóně 2022 a nyní se nachází o kategorii níž, Hirt vnímá tento tým jako perspektivní. „Vidím, jak se Israel-Premier Tech každým rokem zlepšuje a věřím v budoucnost týmu. Jsem rád, že tu dva roky budu. Rád bych pomohl týmu v těžkých etapových závodech, kde bych mohl uplatnit své dřívější zkušenosti. Mým hlavním cílem bude posílit tým na Grand Tour, takže se těším na další kapitolu,“ uvedl Hirt ve svém prohlášení. Mezi jeho další úspěchy patří například vítězství na závodě Kolem Ománu v roce 2022.

Také v letošní sezóně Hirt opět potvrdil svoji kvalitu. V dresu Soudal-Quick Step skončil druhý na závodě Kolem Ománu a na Giru d'Italia si připsal celkové osmé místo, což je jeho druhý nejlepší výsledek na závodech velké trojky. Na Tour de France pak plnil roli pomocníka pro svého kolegu, celkově třetího Remca Evenepoela. Generální manažer Israel-Premier Tech, Kjell Carlström, vyjádřil své nadšení z Hirtova příchodu: „Je to typ cyklisty, který nezištně pracuje pro své kolegy, ovšem také převezme roli lídra, když k tomu dostane příležitost. Jeho druhé místo na závodě Kolem Ománu a osmá pozice na Giru jsou toho důkazem. Těšíme se, že až k nám příští rok přijde, dáme mu víc příležitostí, zvlášť na Grand Tour a v etapových závodech.“

Hrál jsem s kartami, které jsem měl, uvedl po triumfu na jedenácté etapě Vuelty Dunbar

další zajímavé články