pondělí, 16. 09. 2024
Bittner prodloužil smlouvu se svým současným týmem o dva roky. Věřím, že se jednou můžu stát kapitánem, uvedl

Bittner prodloužil smlouvu se svým současným týmem o dva roky. Věřím, že se jednou můžu stát kapitánem, uvedl

Pavel Bittner prožívá skvělé období své kariéry. I díky vynikajícím výkonům na probíhající Vueltě se nyní dočkal nabídky prodloužení spolupráce se svou stájí.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 27. 08. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Talentovaný český cyklista Pavel Bittner, jenž aktuálně září na letošní Vueltě, si v průběhu závodu zajistil budoucnost ve svém současném týmu dsm-firmenich PostNL. Nizozemská stáj WorldTour, za kterou Bittner závodí, oznámila na svém oficiálním webu, že s olomouckým rodákem prodloužila smlouvu až do roku 2026. Bittner má na kontě stříbro z juniorského mistrovství Evropy v roce 2020, o rok později si ho pak vyhlédl jeho současný tým, kde od té doby působí. Nejprve v jeho rozvojové sekci a od léta 2022 v hlavním týmu. Pavel Bittner začal svou kariéru v dsm-firmenich jako pomocník lídrů, ale rychle se začal prosazovat i jako kvalitní spurtér. První výrazné úspěchy přišly letos v srpnu, kdy vyhrál dvě etapy na závodě Kolem Burgosu. Už na této akci Bittner naznačil, že v sobě skrývá velký potenciál. Na své první Grand Tour, kterou je právě letošní Vuelta, se Bittner nejprve prezentoval skvělými výkony, když ve spurtu obsadil šesté a páté místo. Vrchol však přišel ve středeční páté etapě v Seville, kde se Bittner po těsném a napínavém spurtu radoval ze svého prvního vítězství na Grand Tour, když porazil belgickou hvězdu Wouta van Aerta. „Myslím, že se toho mám společně s týmem stále co učit. Od roku 2021 jsme se hodně posunuli a nyní se tu cítím jako doma, dokážu tu trávit čas s kýmkoli. Mám rád zdejší přátelskou atmosféru, s týmovými parťáky a realizačním týmem je tu stále zábava," uvedl Bittner, který si pochvaloval atmosféru ve stáji.

Jeho snem je stát se kapitánem

Bittner rovněž vyjádřil své ambice stát se jednou kapitánem týmu, i když si uvědomuje, že k tomu bude potřeba ještě čas a další čerpání zkušeností od zkušenějších kolegů. „Snažím se co nejvíc pomáhat na kole i mimo něj. Věřím, že jednoho dne můžu být sám kapitánem, ale bude k tomu potřeba čas a učení od zkušených kluků, které tu máme. Nejsem si jistý, co přinese budoucnost, ale myslím si, že když do toho všichni dáme maximum, nemůžeme prohrát," řekl loňský vicemistr republiky. Hlavní kouč týmu dsm-firmenich PostNL Rudi Kemna vyzdvihl nejen Bittnerovy sportovní kvality, ale i jeho přínos pro dobrou týmovou atmosféru. „Není jen skvělý na kole, ale svou energií přináší do týmu velmi dobrou atmosféru. Je stále otevřený novým nápadům a učení, ale také pomáhá všem kolem sebe i nám. Myslím, že každého v týmu spolupráce s Pavlem zatím bavila, takže jsme nadšení, že v tom další dva roky budeme pokračovat," uvedl Kemna, jenž byl dříve rovněž profesionálním cyklistou.

Nemůžu tomu uvěřit, sdělil Bradley po výhře na BMW Championship

další zajímavé články