pondělí, 16. 09. 2024
Nemůžu tomu uvěřit, sdělil Bradley po výhře na BMW Championship

Nemůžu tomu uvěřit, sdělil Bradley po výhře na BMW Championship

Vynikajícího úspěchu dosáhl Američan Keegan Bradley, jenž triumfoval na golfovém turnaj BMW Championship v Castle Rocku. Předposlední akce se přitom málem ani nezúčastnil, když se na ni kvalifikoval jako poslední hráč.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 26. 08. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Americký golfista Keegan Bradley triumfoval na turnaji BMW Championship, který se konal v Castle Rocku, a připsal si tak svůj sedmý titul na okruhu PGA Tour. Jeho vítězství je o to pozoruhodnější, že se na předposlední akci sezony kvalifikoval jako poslední hráč podle pořadí FedEx Cupu, kde byl až na 50. místě. Na hřišti Castle Pines však předvedl osmatřicetiletý Američan vynikající výkon a dosáhl skóre 276 s bilancí -12, čímž o jednu ránu porazil trojici svých soupeřů. Díky tomuto úspěchu si Bradley zajistil výbornou pozici pro finálový turnaj sezony v Atlantě, kde se bude hrát o titul FedEx Cupu. Finálový turnaj, jenž je známý jako Tour Championship, se hraje ve speciálním formátu s handicapy, které jsou udělovány na základě bodovacího systému FedEx Cupu. Bradley do něj vstoupí ze čtvrtého místa se skóre -6, což ho řadí hned za lídra žebříčku Scottieho Schefflera.

Náhlá změna situace Bradleyho překvapila

Bradley se po svém vítězství netajil nadšením a překvapením z toho, jak rychle se jeho situace změnila. „Páni, tady je vidět, proč je potřeba každý týden makat, protože nikdy nevíte, jak rychle se věci můžou změnit," uvedl Bradley, který ještě minulý týden napjatě čekal, zda se do turnaje vůbec kvalifikuje. „Já teď jedu do Atlanty s šancí vyhrát FedEx Cup. Ani tomu nemůžu uvěřit. Jsem nadšený," dodal golfista, který byl navíc v červenci zvolen kapitánem amerického týmu pro Ryder Cup. Bradley se v rozhodujícím posledním kole dostal do vedení na desáté jamce, kterou zvládl v paru. Jeho hlavní soupeř, australský golfista Adam Scott, který do té doby s Bradleyem držel krok, však na závěrečné devítce zahrál čtyři bogey, což ho připravilo o šanci na vítězství a musel se tak spokojit s děleným druhým místem. Stejné skóre jako Scott totiž dosáhli také Američan Sam Burns a Švéd Ludvig Aberg, kteří rovněž skončili o jednu ránu za vítězným Bradleym. Keegan Bradley svým vítězstvím na BMW Championship nejen potvrdil svou skvělou formu, ale také výrazně zvýšil své šance na celkový triumf v letošní sezoně PGA Tour.

Chápu rozhořčení ostatních, uvedl Djokovič k dopingové kauze Sinnera. Hrály roli finance?

další zajímavé články