čtvrtek, 19. 09. 2024
České biatlonistky začnou MS v letním biatlonu bez Davidové a Jislové

České biatlonistky začnou MS v letním biatlonu bez Davidové a Jislové

Čtyři české biatlonistky naskočí do dnešního supersprintu, který otevírá mistrovství světa v letním biatlonu v estonském Otepää. Jessica Jislová se na start postaví až o víkendu. Markéta Davidová bude chybět. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 23. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Český biatlon

Markéta byla každý rok z letního závodního kolotoče utahaná. Proto jsme se domluvili, že letní světový šampionát vynechá. Dá přednost kvalitnímu tréninku,” vysvětluje trenér žen Lukáš Dostál. 

Do Estonska vyrazily Lucie Charvátová a Tereza Voborníková už ve středu s juniorským týmem. “Letěly dřív, aby tu mohly už ve čtvrtek dopoledne udělat kvalitní trénink. Zapracovaly se na kolečkových lyžích a odpoledne si spolu s ostatními vyzkoušely střelnici. Měly tu tedy o jednu tréninkovou fázi navíc,” uvedl Lukáš Dostál. 

Na startu rozjížděk budou Lucie Charvátová, Veronika Novotná, Kristýna Otcovská a Tereza Voborníková. Jessica Jislová má pozvolnější rozjezd po tom, co na soustředění ve Švýcarsku prodělala covid-19. Závodit bude až o víkendu.  

První závod, první zlatá! 

Hned v první disciplína na MS v Estonsku vynesla českým barvám zlato. David Eliáš, odchovanec Biatlonu Zadov, vyhrál po skvělé střelbě (0+0+1+0) před Matijou Legovičem z Chorvatska a Švédem Victorem Berglundem. 

Myslím, že mi trochu pomohla zima, kde jsem se často nechal vybláznit, dostal jsem se přes limit, a pak jsem na střelnici chyboval. Tady jsem se klidně nechal dojet, nebo před střelnicí i předjet, abych se mohl na stojce schovat za soupeře, protože foukalo zprava. I před poslední položkou jsem dokázal udržet chladnou hlavu. Věděl jsem, že mohu zůstat kolem třetího místa, kde jsem byl, nebo se i zlepšit. Sedlo mi to, bavilo mě to,” řekl po závodě mladý biatlonista David Eliáš.  

Biatlon je zpět! Na letní MS v Otepää se představí 23 českých biatlonistů

další zajímavé články