úterý, 17. 09. 2024
Výběr nového trenéra Anglie se zúžil na dva kandidáty. Oba v minulosti vedli Chelsea

Výběr nového trenéra Anglie se zúžil na dva kandidáty. Oba v minulosti vedli Chelsea

Anglie se podruhé za sebou dostala do finále mistrovství Evropy, podruhé za sebou ale bere „pouze“ stříbro. Ten tlak ovšem neunesl trenér Gareth Southgate, který podal rezignaci.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 06. 08. 2024
  • , zdroj fotky: FC Bayern Mnichov

Možná to byla jen dobrá vůle ze strany svazu, aby Garethovi dala za jeho služby možnost odejít důstojně, a možná opravdu odešel z vlastní vůle bez vnějšího vlivu.

Tak či tak je nyní anglický národní tým bez trenéra, což by se mělo v blízké době změnit. Ač se to totiž nezdá, za měsíc totiž máme první reprezentační pauzu, která si vyžádá pohotový zásah. 

Novinář Matt Hughes ve svém článku pro plátek Guardian uvádí jednu zásadní zmínku. FA schválila, aby příští boss Anglie byl ze zahraničí. I to je velký krok. Albionu se totiž sešla velice kvalitní sestava plná perspektivních hráčů a teď se pouze hledá člověk, který je zvládne ukočírovat.

Hughes věří, že se výběr možných kandidátů zúžil na dva možné, a sice Thomase Tuchela a Mauricia Pochettina. Shodou okolností oba muži v ne tak dávné minulosti vedli londýnskou Chelsea. Oba však preferují útočný styl fotbalu, který se očividně od současného kádru Anglie očekává.

Když se o hráče nestará FIFA ani UEFA, musíme my, jinak by zemřeli, zlobí se Guardiola

Gareth Southgate doplatil dost na to, že ztratil fanoušky. Ačkoliv Albion pod jeho vedením došel až do finále, tak je ten postup dost zkreslený. Všichni ho neustále kritizovali a prakticky každý zápas pod ním na EURU byl svým způsobem kontroverzní a kolik z nich se otáčelo až v prodloužení či na penalty. Postup přes Nizozemsko vedl navíc skrze spornou penaltu, kterou odsoudilo mnoho předních rozhodčích.

Thomas Tuchel, jenže je nejžhavějším kandidátem na uvolněný post, byl v létě hodně spojován s angažmá v Manchesteru United, avšak ďáblové se nakonec rozhodli, že budou i nadále držet se svým současným koučem Erikem ten Hagem.

Mauricio Pochettino byl propuštěn po sezoně na lavičce Blues, kde nenaplnil vysoká očekávání klubu. Paradoxně by se ale dalo říct, že se jeho mužstvo ve druhé půli sezony konečně našlo. Jeho podpis tak nemohl být kompletní.

Bývalý boss Liverpoolu mluví o své trenérské kariéře. Žádná další štace být nemusí

další zajímavé články