čtvrtek, 19. 09. 2024
Tohle čekal málokdo. Bývalý boss Liverpoolu mluví o své trenérské kariéře. Žádná další štace být nemusí

Tohle čekal málokdo. Bývalý boss Liverpoolu mluví o své trenérské kariéře. Žádná další štace být nemusí

Jurgen Klopp v průběhu poslední sezony oznámil, že to bude jeho poslední, co se jeho angažmá v Liverpoolu týče. Nechal si však otevřené dveře pro návrat do nějakého týmu mimo ostrovy. Teď si svým comebackem ale už tak jistý není.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 03. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Liverpool FC

Klopp je jedním z nejlepších trenérů moderní fotbalové éry. Svůj herní styl rád přirovnával k heavy metalu a jeho mužstva vždy patřila k těm nejvíce běhavým v celé lize. Liverpool tak v naběhaných kilometrech málokdo překonal, maximálně minulou sezonu Tottenham, ovšem právě v tom tkvělo jeho trenérské kouzlo. Lidé se fotbalem bavili.

Když se Klopp loučil s Liverpoolem, říkal, že už je unavený. Skoro jako by na hřišti s těmi hráči běhal i on sám. Chtěl si dát jednu sezonu pauzu s tím, že se potom vrátí. Kvůli lásce a vztahům k fanouškům The Reds ovšem slíbil, že jiný tým v Anglii trénovat nikdy nebude. Nechal si však otevřené dveře pro návrat do Německa, nové angažmá ve Španělsku či nějaké reprezentační mužstvo. Podle posledního prohlášení se ale možná ani jedna z těchto variant neuskuteční.

„Co se mě týče, jako trenér jsem skončil. Nepřestal jsem z rozmaru, šlo o náročné rozhodnutí, které jsem prodiskutoval s několika lidmi. Trénoval jsem ty nejlepší kluby světa,“ řekl Klopp velice stručně na mezinárodním kongresu koučů v Německu.

Pravděpodobně na kongresu padaly otázky, co Kloppa spojovaly s návratem k trénování. Je pochopitelné, že se jej na to každý ptá. Z výrazu v jeho tváři lze ale vyčíst, že toho má opravdu dost. Ze svých hráčů se pokaždé snažil vykřesat to nejlepší a pokaždé to vzalo energii i jemu. Teď ji potřebuje opět načerpat.

Nezbývá než doufat, že Klopp během původně plánovaného ročního odpočinku nabere dostatek sil, aby v sobě opět probudil touhu po trénování. V opačném případě by byla velká škoda jeho kouzlo nevidět znovu v akci.

další zajímavé články