čtvrtek, 19. 09. 2024
Když se o hráče nestará FIFA ani UEFA, musíme my, jinak by zemřeli, zlobí se Guardiola

Když se o hráče nestará FIFA ani UEFA, musíme my, jinak by zemřeli, zlobí se Guardiola

V Anglii nám nová sezona prakticky klepe na dveře a hlavní boss Manchesteru City z toho nadšený vůbec není. Přinese totiž ještě větší porci zápasů než obvykle, což znamená více zranění a více problémů.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 06. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Manchester City FC

Předsezonní turné je za námi, teď už nás čekají v podstatě jenom soutěžní zápasy. Vše odstartuje tuto sobotu utkáním v Community Shieldu, kde na sebe narazí vítěz Premier League (Manchester City) a vítěz FA Cupu (Manchester United).

Pro fanoušky to bude nepochybně skvělá sportovní událost, pro trenéry je to začátek trápení. United po přípravném turné po Americe počítají zraněné a Citizens na tom nejsou o moc lépe. Všichni se připravují na ten nabitý kalendář, který nás čeká.

Vtip, nebo fakt? Guardiola udělá kratší týmové pohovory po pokutě 2 milionů liber

„Je to velká zátěž jak pro tělo, tak i pro mysl. Člověk se musí připravit nejen fyzicky na to, co ho čeká, ale i psychicky. Já trpím, jen to vidím. A nejsem sám. Všichni si stěžujeme, ale nikdo to neřeší,“ postěžoval si Pep Guardiola na tiskové konferenci.

„Do zápasu proti Manchesteru United se nedostaneme hned od začátku. Budeme hledat rytmus a patrně nepojedeme na sto procent. Dostavíme se vyčerpaní. A stejně tak přijedeme vyčerpaní do duelu s Chelsea, Ipswichem a dalšími. Tohle není o tom si zahrát fotbal. Tohle je o tom nastoupit a ztratit co nejméně bodů, kolik v tak našlapaném kalendáři bude jenom možné,“ pravil.

„Nikdo nemyslí na hráče. Já vás všechny varoval, ale nikdo nedával pozor. A teď je to ještě horší, protože nás díky novému formátu Ligy mistrů čeká ještě více zápasů. Ti hráči nejsou stroje, jsou to pouhý lidé,“ konstatoval.

„Pokud na ty kluky nedokáží myslet velcí šéfové z FIFA a UEFA, tak na ně musí myslet jejich trenéři, protože v opačném případě by na tom hřišti umřeli,“ postěžoval si Guardiola na stále rostoucí počet zápasů, o nějž se nyní postarala nová podoba evropských soutěží.

Chceš jinam? Netrénuješ! Co se děje v Chelsea?

další zajímavé články