úterý, 17. 09. 2024
Šílené scény na olympiádě. Slovenská plavkyně po závodě zkolabovala

Šílené scény na olympiádě. Slovenská plavkyně po závodě zkolabovala

Slovenská plavkyně Tamara Potocká v pátek zkolabovala poté, co dokončila plavecký závod na olympijských hrách. Diváci v La Defense Areně v Nanterre zůstali šokováni.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 03. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Jednadvacetiletá Potocká byla po inccidentu rychle odnesena na nosítkách. Soutěžila v rozplavbě žen na 200 metrů a z bazénu se dostala poté, co skončila sedmá, čímž přišla o kvalifikaci pro pozdější kola.

Mediální manažer pak potvrdil, že 21letá závodnice byla při vědomí a pod lékařským dohledem. Podle BBC Sport dostávala kyslík.

Okamžik poté, co vylezla z bazénu, se Potocké nohy podvolily a ona se svalila na zem, několik sekund seděla u bazénu, než se mírně propadla dozadu, i když se dalších osm plavců seřadilo na další rozplavbu.

Organizátoři byli v plné pohotovosti a uvědomili si, že došlo k problému, a odložili další závod, protože na místo dorazil zdravotnický personál.

Zdravotníci rychle nasadili kyslíkovou masku na nehybnou Potockou, slovenskou hvězdu opatrně naložili na nosítka a vynesli ji z místa.

Co se stalo?

Slovenský olympijský tým listu The Athletic potvrdil, že příčinou kolapsu byl astmatický záchvat. Od té doby dostala kyslíkovou terapii a během procedury komunikovala.

"Tohle nevypadá dobře... 15 000 lidí teď sleduje sportovce obklopeného zdravotnickým personálem a mohu vás ujistit, že je tady naprosté ticho," řekl jeden z hlasatelů. "Vytáhli nosítka, na závodnici dali kyslíkovou masku a já musím říct, že tohle vypadá velmi vážně," dodal.

Slovenská atletka startuje na svých prvních olympijských hrách, předtím soutěžila na mistrovství světa v plavání v roce 2018.

Největší kauza olympiády! Výbor brání kontroverzní boxerku

další zajímavé články