pátek, 18. 10. 2024
Chimaev je přeceňovaný soupeř. Počítám s tím, že se s ním jednou utkám a dokážu to, řekl Adesanya

Chimaev je přeceňovaný soupeř. Počítám s tím, že se s ním jednou utkám a dokážu to, řekl Adesanya

Khamzat Chimaev je velkou hrozbou, ale bohužel jenom na papíře. Jinak je to velice přeceňovaný zápasník, za něhož hovoří více pusa jak činy v kleci, ví bývalý šampion Israel Adesanya.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 26. 07. 2024
  • , zdroj fotky: UFC

Protože se Chimaev právě chystá zaútočit na titul střední váhy, o který Adesanya zanedlouho sám zabojuje proti Dricusovi Du Plessisovi, tak byl nigerijský bojovník novináři tázán, jak tuto čečenskou hrozbu vnímá. 

Chimaev je považován za papírově dost možná nejsilnějšího bojovníka divize do 84 kilogramů a svým wrestlingem bude hrozbou pro kohokoliv. Zejména pak pro takové postojáře, jako je například Adesanya. 

„Ano, všímám si Khamzata a všímám si také situace v naší divizi. Vím, že ten kluk má velká ústa a že má silná první kola, ale pokud jednou na ten náš vzájemný zápas dojde, nějak nervózní z toho nebudu, spíše naopak,“ odpovídal bývalý šampion svým fanouškům během pravidelného YouTube streamu. 

Zápas, který chtějí všichni vidět

„Budu na Chimaeva připraven. Už když jsem viděl jeho poslední fight (proti Kamaru Usmanovi), tak jsem říkal svým hochům, že by tohle pro mě byl poměrně snadný soupeř. Čtu jeho způsob boje a vím, o co mu jde,” pronesl. 

„Khamzat má agresivní nástup do takedownů. Neumí si ale rozložit síly, spoustu jich nechává v prvním kole. Jde o to být chytřejší, než je on. Spousta lidí se nechala nachytat, protože nepočítali s tím, že na ně použije všechny své síly v prvním kole. Až na to přijde, budu na tohle připravený,” řekl Adesanya, který ve své mysli s tímto soubojem očividně počítá.

„Jako dlouholetý postojář vím, že postoj není Chimaevovou doménou. Spoléhá se jen na svoji výbušnost a na svůj wrestling. Jenže ten wrestling byl doposud schopný aplikovat pouze na soupeře, co na zemi nemají žádné zkušenosti. Co nevědí, jak se bránit proti takedownům. To není můj případ,“ věří si. 

další zajímavé články