neděle, 08. 09. 2024
Házenkáři Dukly se připravují pod novým trenérem. Připojily se i zajímavé posily

Házenkáři Dukly se připravují pod novým trenérem. Připojily se i zajímavé posily

Házenkáři Dukly budou mít pro nadcházející ročník nového trenéra. Klub navíc ohlásil akvizice do brankoviště i do pole.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 24. 07. 2024
  • , zdroj fotky: hcduklapraha.cz

Duklu Praha povede od nového ročníku Daniel Kubeš. Někdejší kouč reprezentace Česka a bývalý vynikající hráč se rozhodl využít příležitost vést první tým Pražanů, který by se po loňském 6. místě rád vrátil na vyšší pozice.

Sedm let u reprezentace s Janem Filipem, nyní nová výzva

Kubeš u národního týmu působil společně s dalším bývalým hráčem Janem Filipem od roku 2014, jejich společné tažení pak skončilo o sedm let později. Nyní je připraven chytit za pačesy další výzvu a převzít Duklu Praha po Michalu Tonarovi.

„Věřím, že je v klubu velký potenciál a Dukla může v budoucnosti dosáhnout výsledků, na které budeme všichni hrdí,“ prohlásil nový lodivod. Ten dříve vynikal především v defenzivní činnosti, a tak se dá očekávat, že právě na tomto prvku hry u celku z hlavního města zapracuje.

Pražané navíc ohlásily na poměry naší extraligy zvučné akvizice. Ze zahraničí se vrací křídelník Jan Blecha, jenž naposledy nastupoval za německé EHV Aue. Předtím hájil barvy Dukly na extraligových palubovkách v pěti sezonách, během nichž nasázel 376 branek.

Do brankoviště pak může Kubeš počítat s Karlem Šmídem, který tak po třinácti sezonách v dresu Talentu Plzeň míří vstříc nové výzvě. Ten by s Duklou rád navázal na své úspěchy s Plzně, se kterou v posledních deseti letech skončil v konečném zúčtování nejhůře na 2. místě.

„Dukla má mladý tým, který má dle mého názoru největší potenciál do budoucích let. Mým cílem je pomoci v klubu budovat vítěznou mentalitu a přetavit potenciál týmu, v kombinaci se zkušenosti starších hráčů, v úspěchy,“ prohlásil Šmíd po svém přestupu.

České týmy znají soupeře pro evropské poháry

Zůstávají navíc i dlouholeté opory Jakub Sviták a Jakub Krušberský, novými tvářemi v áčku pak bude dvojice dorostenců Daniel Erebai a Kristián Duda. Z Plzeň kromě Šmída přichází i další talentovaná spojka Lukáš Melich. Ten bude v týmu Pražanů působit pouze formou hostování.

Kádr Dukly zatím opustila pětadvacetiletá spojka Daniel Křístek. Ten jako další hráč putuje z pražského celku do Karviné. Podaří se Pražanům zamíchat s kartami na čele příštího ročníku házenkářské extraligy?

Kopřivnice loni skončila těsně pod stupni vítězů. Překvapí i v následujícím ročníku?

další zajímavé články