neděle, 08. 09. 2024
České týmy znají soupeře pro evropské poháry

České týmy znají soupeře pro evropské poháry

Celky z tuzemské elitní soutěže již znají své soupeře pro evropské poháry. Kdo bude soupeřem Karviné v předkole Evropské ligy? A s kým se utká trojice českých zástupců ve 2. kole Evropského poháru?


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 23. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Nejvýše postaveným českým klubem v evropských soutěžích bude úřadující mistr HCB Karviná. Slezský tým bude figurovat ve druhé nejprestižnější soutěži, kterou je Evropská liga. Pro kvalifikaci do základních skupin musí Baník nejprve projít předkolem.

Duel českého mistra s tím bosenským

V něm se Karviná utká s bosenským mistrem Izvidač. První zápas se bude hrát v Karviné, a je na programu v sobotu 31. srpna. Odveta se odehraje o týden později v Bosně a Hercegovině. Vítěz tohoto duelu se může těšit na atraktivní skupinu.

Postupující bude totiž figurovat ve stejné skupině, jako loňský šampion Evropské ligy, kterým je německý Flensburg. Ve skupině G je dále maďarská Tatabanya, za kterou bude hrát i čerstvá akvizice ze Zubří Matěj Havran, a také chorvatské Sesvete.

To druhé kolo Evropského poháru, ve kterém se představí trojice českých klubů, bude na programu až 19. října. Vyzyvatelem SKKP Brno bude finský mistr BK-46. Jihomoravané letos obsadili v české extralize 5. příčku.

Karviná podepsala další dvě talentované zahraniční akvizice

Dalším účastníkem z naší země bude HC Zubří. Tomu los příliš nepřál, neboť narazí na dobře známého soupeře – Povážskou Bystricu. Ta je jedním z nejlepších týmů historie slovenské ligy, a se Zubřím se pravidelně utkává v přátelských zápasech. Poslední vzájemné soutěžní klání dopadlo ve prospěch Valachů, podaří se týmu Ondřeje Miky postoupit i tentokrát?

Lovosice loni braly bronz a rozhodly se změřit síly také s evropskými celky. Stejně jako Karvinou čeká na Severočechy výlet na Balkánský poloostrov, kde se střetnou z kosovským celkem KH Besa Famgas.

další zajímavé články