pátek, 18. 10. 2024
Karviná podepsala další dvě talentované zahraniční akvizice

Karviná podepsala další dvě talentované zahraniční akvizice

Házenkáři Karviné budou v příštím ročníku působit v Evropské lize, i proto tak budou potřebovat dostatečně kvalitní a široký kádr. Slezský celek přivádí dvě talentované zahraniční posily, jedna z nich ovšem rovnou míří na hostování do nedalekého Frýdku-Místku.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 23. 07. 2024
  • , zdroj fotky: hcb-karvina.cz

Posila s obrovským potenciálem. Tak by se dal zhodnotit příchod třiadvacetileté ukrajinské pravé spojky Illiy Blyzniuka, jenž má na kontě starty také ve druhé nejlepší evropské soutěži. Pro Karvinou tak jde o významnou akvizici.

Blyzniuk má zkušenosti z evropských pohárů

Blyzniuk naposledy působil v HC Motor Záporoží. Levoruký Ukrajinec si Evropskou ligu zahrál v sezoně 2022/2023. Tehdy svému týmu pomohl sedmnácti vstřelenými brankami. V minulém ročníku jeho tým figuroval v Evropském poháru, kde nasázel ještě o jeden gól více.

Nově tak ukrajinský hráč okusí zahraniční angažmá v české nejvyšší soutěži. Spolu s ním rozšíří řady Slezanů další hráč ze zahraničí. A opět to jím bude hráč na pozici spojky, tentokrát však na levé straně.

Macháčovi generálka na OH nevyšla, Menšík postupuje dál

Je jím teprve devatenáctiletý Polák Maksymilian Surdyk. Bezmála dvoumetrový dlouhán přichází do Karviné z dobře známého polského klubu Górnik Zabrze, který v posledních letech spolupracuje s dalším českým klubem HC Zubří.

Surdyk se však v kabině Slezanů dlouho neohřeje, příští ročník totiž stráví na hostování v nedalekém Frýdku-Místku. Tam bude sbírat první zkušenosti s tuzemskou elitní soutěží. Dalším hráčem, jenž z Karviné míří na hostování, je brankář Matěj Brychlec. Stejně jako v uplynulé sezoně bude hájit brankoviště dalšího celku z Moravskoslezského kraje, kterým je Kopřivnice.

další zajímavé články