neděle, 08. 09. 2024
Macháčovi generálka na OH nevyšla, Menšík postupuje dál

Macháčovi generálka na OH nevyšla, Menšík postupuje dál

Úspěšný vstup do generálky na blížící se Olympijské hry v Paříži má za sebou český tenista Jakub Menšík. Naopak Tomáš Macháč úvodní kolo nezvládl a s turnajem v Umagu se loučí.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 23. 07. 2024
  • , zdroj fotky: ATP Tour

Na antuce v chorvatském Umagu vstupovali oba čeští zástupci do prvního kola. Ačkoliv to dlouho vypadalo na stoprocentní úspěšnost, nakonec se z postupu do další fáze radovat pouze osmnáctiletý Menšík.

Ten si ve dvou setech vyšlápl na australského protivníka a obhájce titulu Alexeje Popyrina. S čtyřiadvacetiletým Australanem si Menšík zpravil chuť po nezdarech na travnatých površích, a vyhrál jednoznačně 2:0 na sety.

Karolína Muchová nestačila na obhájkyni titulu Qinwen Zheng. K titulu ji chyběl jediný set

V první sadě se Menšíkovi podařilo prolomit soupeřům servis v osmém gamu. Náskok poté udržel a set dopodával v deváté hře, ve které nabídl třetí z nabídnutých setbolů. Ještě snadněji se v jeho prospěch vyvíjela druhá sada.

Talentovanému českému tenistovi se v ní podařilo hned v prvním gamu získat soupeřův servis, což dokázal ještě v jednom případě. A to konkrétně v páté hře, kdy definitivně zlomil odpor úřadujícího šampiona. Zápas pak Menšík v klidu získal po druhém setu 6:2.

Menšík bude usilovat o své třetí čtvrtfinále, Macháč naopak končí

V Chorvatsku si tak 81. hráč světového žebříčku zahraje o své třetí čtvrtfinále na okruhu ATP. Soupeřem mu bude nasazený vítěz duelu Luciano Darderi vs. Duj Ajdukovič. Menšík tak bude chtít navázat na únorové tažení v Dauhá, kde si vůbec poprvé zahrál finále.

Do Paříže už se naopak může přesunout Tomáš Macháč. Ten sice v souboji s Brazilcem Thiagem Monteirem získal úvodní sadu poměrem 3:6, v těch dalších už bohužel tahal za kratší konec. Monteiro odpověděl stejným poměrem a srovnal na 1:1 na sety, v rozhodující sadě pak přehrál Macháče poměrem 6:4.

další zajímavé články