pátek, 18. 10. 2024
Karolína Muchová nestačila na obhájkyni titulu Qinwen Zheng. K titulu jí chyběl jediný set

Karolína Muchová nestačila na obhájkyni titulu Qinwen Zheng. K titulu jí chyběl jediný set

V bitvě grandslamových finalistek porazila Qinwen Zheng nasazenou dvojku Karolínu Muchovou 6:4, 4:6, 6:2 a připsala si 10. výhru v řadě na turnaji na Sicílii. Karolína Muchová hrála po téměř roční pauze na antuce. K titulu na WTA Tour ji chyběl jediný set. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 23. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Byl to opravdu těžký zápas, protože si myslím, že je to úžasná hráčka. Hraje opravdu dobře voleje,” uvedla novinářům Zheng po vítězství nad Muchovou. Bývalá hráčka Top 10 Karolína Muchová porazila Zheng v jejich jediném předchozím střetnutí na antuce v Madridu 2022.  

Česká tenistka, finalistka z Roland Garros z roku 2023, doufala, že tento výkon zopakuje a získá svůj druhý titul v kariéře. Titul by tak získala na teprve třetím turnaji po návratu na turné od ukončení deseti měsíční pauzy způsobené zraněním. Muchová byla mimo hru od loňského US Open kvůli zranění zápěstí.  

Zraněná Markéta Vondroušová nebude startovat na olympiádě v Paříži

Češka získala podání Číňanky hned v první hře. Nedokázala však potvrdit brejk, následovala pak dvojchyba české hráčky.  V sedmé hře prolomila servis, ale stále nedokázala navýšit svůj náskok. V desáté hře ztratila Muchová už potřetí servis, a tím i první sadu.  

Druhá sada patřila jednoznačně české tenistce, když zahrála 9 vítězných úderů a udělala o dvě chyby méně. Po vyhraném druhém setu se Muchové nepovedl start do rozhodující sady. Karolína Muchová bojovala a povedlo se ji snížit na rozdíl jednoho gamu. Víc ale česká hráčka nedokázala a v Palermu druhý titul nevybojovala.  

Zklamání pro fanoušky, Krejčíková škrtla účast na pražském turnaji 

další zajímavé články