pátek, 18. 10. 2024
Zraněná Markéta Vondroušová nebude startovat na OH v Paříži

Zraněná Markéta Vondroušová nebude startovat na OH v Paříži

Tenistka Markéta Vondroušová dnes 22. července uvedla na sociálních sítích, že na olympiádu do Paříže neodjede. Česká tenistka měla obhajovat stříbro z Tokia, kvůli zraněné ruce se olympijských her nezúčastní.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 22. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Vítězka z loňského Wimbledonu a finalistka z Roland Garros z roku 2019 dnes oznámila na sociálních sítích svou neúčast na OH v Paříži. Česká tenistka měla pod pěti kruhy bojovat jak v singlu, tak v deblu spolu s Karolínou Muchovou. “Je mi to moc líto, ale ze zdravotních důvodů se neúčastním letošních olympijských her v Paříži. Doufala jsem do poslední chvíle, věřila jsem, že by to mohlo jít alespoň v deblu, ale problémy s rukou mě na kurt nepustí. Soustředím se nyní na to, abych byla v pořádku na US Open. Všem českým reprezentantům ve Francii budu držet palce na dálku. Snad brzo na kurtě,” napsala na Instagramu Markéta Vondroušová. 

Zklamání pro fanoušky, Krejčíková škrtla účast na pražském turnaji

Podle šéfa české tenisové výpravy Petra Pály měla Vondroušová potíže od minulého týdne. V české nominaci jsou dále Tomáš Macháč, Jakub Menšík a Adam Pavlásek. Jiří Lehečka se již dříve kvůli rekonvalescenci po únavové zlomenině bederního obratle z účasti na OH omluvil.  

Více než půlroční pauza končí, Siniaková s Krejčíkovou se budou před obhajobou olympijského zlata sehrávat v Praze

Ve dvouhře nahradí Markétu Kateřina Siniaková. Stejná hráčka se pak postaví spolu s Barborou Krejčíkovou, vítězkou letošního Wimbledonu, do čtyřhry. Krejčíková spolu se Siniakovou budou bojovat o obhajobu tři roky starého zlata. Úspěšná česká dvojice se na konci minulé sezony na popud Siniakové rozešla, rodačka z Hradce Králové od té doby hrála s Australankou Storm Hunterovou nebo Američankou Cori Gauffovou a Taylor Townsedovou.  

 

další zajímavé články