pátek, 18. 10. 2024
Zklamání pro fanoušky, Krejčíková škrtla účast na pražském turnaji

Zklamání pro fanoušky, Krejčíková škrtla účast na pražském turnaji

Zklamání pro fanoušky, šampionka Wimbledonu Barbora Krejčíková se nakonec na antukovém turnaji Livesport Prague Open ve dvouhře nepředstaví. Před olympiádou jen vyladí spolupráci s Kateřinou Siniakovou.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 22. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

 

Krejčíková měla na pražském turnaji plnit roli nasazené jedničky. Všechno je ale jinak.

„Zvážila jsem všechny aspekty a chci před olympiádou i trochu odpočívat, proto singl vynechám, ale pro sehrávání s Kačkou beru čtyřhru hodně vážně,“ vysvětlila.

„I když jsme s Bárou měly osm měsíců pauzičku, dobře se známe a věřím, že se nám bude dařit,“ dodala Siniaková, která se naopak představí i v singlu, a to jako druhá nejvýše nasazená. 

Osmadvacetiletá tenistka absolvovala po triumfu ve wimbledonské dvouhře velký program. Od slavnostního bálu, přes setkání s královskou rodinou až po návštěvu na Pražském hradě u prezidenta Petra Pavla. Prostě se nezastavila.

Pro pořadatele jde o čáru přes rozpočet, ale chápou lidský i profesní pohled na věc.

„Myslím, že každý, kdo tenisu rozumí, bude se mnou určitě souhlasit, že je to rozhodnutí Báry rozumné. Ze sportovního hlediska je přesun z trávy na antuku v takto krátkém čase hodně složitý. Báře by mohlo hrozit zranění a nemusela by se s tím poprat úplně dobře. I vzhledem k tomu, kolik měla teď mediálních povinností, je to úplně pochopitelné,“ řekl ředitel turnaje Miroslav Malý. 

další zajímavé články