pátek, 18. 10. 2024
Drama na PGA Tour. Anglický golfista ovládl rozstřel a slaví premiérovou výhru

Drama na PGA Tour. Anglický golfista ovládl rozstřel a slaví premiérovou výhru

Na turnaji ISCO Championship v americkém Nicholasville byli diváci svědky dramatické koncovky. O prvenství si to v závěrečném rozstřelu rozdala pětice hráčů, ze které vzešel poněkud překvapivý vítěz.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 15. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Překvapivý z toho důvodu, že si anglický golfista Harry Hall připsal vůbec první triumf v rámci PGA Tour. Zároveň vyhrál poprvé také na okruhu evropské DP World Tour. Šestadvacetiletý Angličan tak dal své zemi alespoň částečně zapomenout na prohrané finále fotbalového Eura.

O svém titulu rozhodl v závěrečném play-off, do kterého se probojovalo hned pět hráčů. V něm rozhodl na třetí přidané jamce, kterou trefil nekompromisně ze čtrnácti metrů. Míček se mu podařilo dostat na green a ten následně zamířil přímo do jamky.

Hall ovládl rozstřel pěti hráčů a má první titul z PGA Tour, rozhodl na třetí přidané jamce

Už v prvním kole rozstřelu vypadl domácí hráč Zac Blair spolu s Rico Hoeyem z Filipín. Dalším Američanům Mattu NeSmithovi a Piercesonovi Coodymu se stalo osudným až již zmíněné třetí přidané kolo. Tato pětice měla po čtyřech kolech shodně 22 ran pod par.

Hall se tak kromě své první trofeje mohl radovat také z tučné prémie, která činila 720.000 dolarů, což je v přepočtu zhruba 16,8 milionu korun. Navíc poskočil ve světovém žebříčku o 88 příček. Aktuálně se pohybuje na konci první stovky.

Navíc můžeme říct, že Hallovo šťastné období nekončí. V následujících dnech totiž se svojí paní přivítají na světě svou první ratolest. „Termín máme v pátek. Hrál jsem kvůli postavení ve FedEx Cupu každý týden, takže si můžu dát alespoň týden volno. Jsme rád, že to takto vyšlo,“ uvedl pro BBC.

další zajímavé články