pátek, 18. 10. 2024
Navrátil odtajnil nominaci na Davis Cup. Česká soupiska je bez překvapení

Navrátil odtajnil nominaci na Davis Cup. Česká soupiska je bez překvapení

Kapitán České tenisové reprezentace Jaroslav Navrátil odtajnil složení národního týmu pro zářijový Davis Cup. Svojí nominací ani tentokrát nepřekvapil.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 15. 07. 2024
  • , zdroj fotky: ATP Tour

V kádru Navrátila figuruje také momentálně zraněná jednička Jiří Lehečka. Dalšími členy výpravy do španělské Valencie budou Tomáš Macháč, Jakub Menšík, Adam Pavlásek a Vít Kopřiva. Navrátil toto složení uvedl dnes odpoledne formou nahrávky pro média.

Češi v září narazí ve skupině B na domácí Španělsko, v jehož barvách se objeví také obhájce titulu z Wimbledonu Carlos Alcaraz. Dalšími vyzyvateli Čechů pak budou týmy Francie a Austrálie.

Krejčíková v elitní desítce WTA. Jak jsou na tom ostatní české hráčky?

Skupinová fáze proběhne v termínu 10. – 15. září. Do finálového turnaje, jehož hostiteli budou rovněž Španělé, postoupí dva nejlepší týmy ze skupin. Český národní tým bude obhajovat loňské čtvrtfinále, ve kterém vypadli právě s Austrálií poměrem 2:1 na zápasy.

„Je to pro mě jednoduchá nominace. Díky těmto hráčům jsme hladce přešli v kvalifikaci přes Izrael. Tohle je momentálně výběr našich pěti nejlepších tenistů,“ prohlásil kapitán. Navrátil dále podotkl, že do turnaje stále zbývá dlouhá a může se cokoliv stát, takže je ve hře také varianta se čtyřmi členy týmu.

Stihne se Lehečka vrátit do formy?

Důležitým pak bude samotný stav Jiřího Lehečky. Ten se zotavuje po únavové zlomenině bederního obratle, která ho vyřadila z Wimbledonu i blížících se olympijských her. Na těch naopak nebude chybět osmnáctiletý Menšík a o pět let starší Macháč, jenž se v poslední době dostal do dobré formy.

Reprezentace začne ve Valencii zápasem s domácími Španěly, který je na programu 11. září. Následující den se střetne s Austrálií, a 14. září zakončí své účinkování bitvou s Francií. Po loňském postupu ze skupiny, ve které Češi narazili na Srbsko, Španělsko a Jižní Koreu, budou mít letos před sebou další výzvu.

další zajímavé články