pátek, 18. 10. 2024
Krejčíková v elitní desítce WTA. Jak jsou na tom ostatní české hráčky?

Krejčíková v elitní desítce WTA. Jak jsou na tom ostatní české hráčky?

Čerstvá vítězka Wimbledonu Barbora Krejčíková si díky svému triumfu na londýnském pažitu vrátila do elitní desítky žebříčku WTA.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 15. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

České tenistce se znovu podařilo vyhrát Wimbledon. Prestižní grandslam loni ovládla Markéta Vondroušová, a letos se z výhry radovala Barbora Krejčíková. Její triumf výrazně zamíchal pořadím žebříčku WTA.

Zatímco Vondroušová po vyřazení v úvodním kole vypadla z elitní desítky, Krejčíková se do ní naopak vrátila. Vondroušová, která byla před turnaj na 6. příčce, drží momentálně osmnáctou pozici.

Těžká dřina se sladkou tečkou. Dojatá Krejčíková oslavila nejlepší den života. Pak vzdala hold Novotné

To Krejčíková zaznamenala progres o 22 míst a aktuálně drží 10 místo za Američankou Danielle Collinsovou. Ve čtyřhře se na druhou příčku dostala další česká mistryně z Wimbledonu Kateřina Siniaková, která ji drží se svojí spoluhráčkou Taylor Townsendovou z USA.

Ženskému singlovému žebříčku nadále vévodí Iga Swiateková z Polska i přes fakt, že na travnatém grandslamu vypadla už ve čtvrtfinále. Ta má stále dostatečný náskok na druhou Američanku Coco Gauffovou a třetí Arynu Sabalenkovou z Ruska.

Třetí nejvýše postavenou hráčkou z České republiky ve dvouhře je šestadvacátá Linda Nosková. Karolíně Muchové patří 35. pozice, což znamená, že si o jedno místo pohoršila. Propad o dva stupně zaznamenala i aktuálně 38. Kateřina Siniaková, a v první padesátce se nachází také 43. Marie Bouzková a 44. Karolína Plíšková.

další zajímavé články