čtvrtek, 19. 09. 2024
Těžká dřina se sladkou tečkou. Dojatá Krejčíková oslavila nejlepší den života. Pak vzdala hold Novotné

Těžká dřina se sladkou tečkou. Dojatá Krejčíková oslavila nejlepší den života. Pak vzdala hold Novotné

Třísetová tahanice byla po dvouhodinovém zápase dotažena do vítězného konce. Tenistka Barbora Krejčíková zdolala vzpurnou Italku Jasmine Paoliniovou a zaznamenala úspěch, který jí změnil život.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 14. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Česká republika má další wimbledonskou šampionku. Barbora Krejčíková tuto sobotu v All Enlgand Clubu vyhrála premiérový titul ve dvouhře, čímž navázala na loňský triumf Markéty Vondroušové. Doslova jí to vzalo dech. 

„Vůbec nemám slov. Co se stalo, to je prostě neskutečné. Je to určitě nejlepší den v mé tenisové kariéře a možná i mého života. Je to opravdu náročné vysvětlit, co teď cítím," řekla Krejčíková v rozhovoru na kurtu.

Tento životní úspěch se podepsal na emocích, které jsou opravdu silné. Dojemný moment Bára sdílela se svými blízkými, ovšem speciální dík patřil její zesnulé trenérce Janě Novotné. 

„Před několika lety jsem trénovala s Janou Novotnou, která tu vyhrála v roce 1998. O své cestě mi řekla spousta příběhů, které mi utkvěly v hlavě,“ pravila.

„Po celou dobu jsem na Janu hodně myslela, mám s ní spoustu krásných vzpomínek. A když jsem tady vstoupila na hřiště, bojovala jsem o každý míček, protože to je věc, kterou by mi ona určitě řekla, abych dělala,“ svěřila se čerstvá šampionka.

Krejčíková tak naznačila, že za tímto úspěchem stojí tvrdá dřina, která v mnohých chvílích dokáže prorazit veškeré papírové předpoklady.

„Ještě než Jana zesnula, řekla mi, abych šla a vyhrála. Nikdy jsem si nemyslela, že bych mohla získat stejnou trofej, jako získala ona v roce 1998,“ řekla Bára po triumfu na nejstarším tenisovém turnaji světa.  

další zajímavé články