neděle, 06. 10. 2024
Fotbal zřejmě přijde o dalšího kreativního záložníka. Po Kroosovi pravděpodobně ukončí kariéru i odchovanec Barcelony

Fotbal zřejmě přijde o dalšího kreativního záložníka. Po Kroosovi pravděpodobně ukončí kariéru i odchovanec Barcelony

Jakoby odchod jedné velké persóny z řad pomalu vymírajících kreativních středopolařů nestačil. Po již dříve ohlášeném konci kariéry Toniho Kroose se schyluje k podobnému kroku také u odchovance FC Barcelona Thiaga Alcantary.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 08. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Třiatřicetiletý Španěl v blízké budoucnosti ukončí svoji aktivní hráčskou kariéru. To tvrdí přední italský novinář Fabrizio Romano, který se ve svých prohlášeních obvykle nemýlí. Španělskému záložníkovi vypršel kontrakt v Liverpoolu a je nyní volný hráčem, namísto hledání nové výzvy však zřejmě udělá za svojí fotbalovou poutí definitivní tečku.

Tedy alespoň co se týče hraní. Thiago prošel v minulosti sérií zranění a podle všeho nemá na návrat na vrcholnou úroveň ve stále se zrychlujícím fotbalu dostatek sil. Ve svém životopisu se může pyšnit prestižními kluby FC Barcelona, Bayern Mnichov a Liverpool FC.

A právě do Barcelony, která ho pro velký fotbal vychovala, by se nyní mohl Thiago vrátit. Klub z katalánské metropole totiž nově povede trenér Hansi Flick, s nímž se velmi dobře zná ze společného působení v Mnichově.

Chorého prostě chcete mít v týmu. Hra Slavie se díky němu může celá změnit, souhlasí Zelenka s třaskavým přestupem

Pro německého lodivoda by tak mohl být ideálním členem realizačního týmu, neboť ovládá jak němčinu, tak španělštinu. Tyto zprávy o angažování Thiaga přiživují také španělská i jiná světová média.

S Barcelonou má na kontě hned několik úspěchů. Čtyřikrát vyhrál LaLigu, jednou se radoval z triumfu národním poháru Copa del Rey, a nad hlavu zdvihl také ušatou trofej pro vítěze Ligy mistrů. Sedm ligových titulů pak získal s Bayernem Mnichov, se kterým rovněž jedenkrát ovládl milionářskou soutěž.

další zajímavé články