pátek, 18. 10. 2024
Překážkář Müller vymazal 22 let starý domácí rekord Mužíka a účast pod pěti kruhy v Paříži ho nemine: Trošku si odpočinu a naladím to

Překážkář Müller vymazal 22 let starý domácí rekord Mužíka a účast pod pěti kruhy v Paříži ho nemine: Trošku si odpočinu a naladím to

V rámci vyvrcholení atletického mistrovství České republiky mužů a žen ve Zlíně bylo k vidění i několik rekordů šampionátu. Autorem jednoho z nich byl sedmadvacetiletý překážkář Vít Müller.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 01. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Již sedminásobný mistr země a také halový domácí šampion se o pokoření ostrého limitu pro start na olympijských hrách v Paříži, jenž je nastaven na 48.70, pokoušel v sobotním rozběhu na 400 metrů.

I když onen atak nepřinesl úspěch, čas 49.13 nebyl úplně od věci už jen z toho důvodu, že zaostal jen pět setin za jeho sezonním maximem ze semifinále nedávného mistrovství Evropy v Římě.

Druhý pokus o dosažení vytoužené mety ale klapnul a to naprosto suverénním způsobem. Okruhem s deseti překážkami totiž prolétl ve výrazně vylepšeném osobním rekordu 48.41, čímž se na poslední chvíli skutečně kvalifikoval do Paříže a start pod pěti kruhy ho tak na francouzské půdě nemine.

Osobní rekord už si vylepšil na tuzemském šampionátu i v loňském roce. Domácí podmínky mu tak evidentně svědčí...

Mladá koulařská naděje Brzyszkowská si v Opavě posunula osobní rekord o 33 centimetrů

"Na mistrovství republiky vždycky běžím takhle brutálně a většinou, když mi prší do bot, se hecnu na mnohem lepší čas, než si můžu dovolit," líčil ve videu, které nabídl web atletika.cz.

Za zmínku jistě stojí i skutečnost, že se stal novým rekordmanem šampionátu. Dlouhých 22 let staré rekordní maximum Jiřího Mužíka se mu totiž podařilo srazit hned o 51 setin.

Stal se také novým rekordmanem šampionátu, když srazil dvaadvacet let starý zápis Jiřího Mužíka o 51 setin. A jaká tedy bude příprava na Paříž?

"Docela dost jsem teď závodil. Trošku si odpočineme a naladíme to," slíbil svým fanouškům svěřenec Jiřího Kmínka, pro kterého půjde již o druhou olympijskou účast.

další zajímavé články