sobota, 28. 09. 2024
Medailové žně! Seemanová získala zlato, kompletní sbírku završili Janíčková a Gracík

Medailové žně! Seemanová získala zlato, kompletní sbírku završili Janíčková a Gracík

Na mistrovství Evropy v plavání v Bělehradu se českým plavcům a plavkyním skutečně dařilo. Barbora Seemanová získala zlatou medaili v závodu na 100 metrů volným způsobem, další medaile přidali Barbora Janíčková a Daniel Gracík.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 19. 06. 2024
  • , zdroj fotky: České plavání

Barbora Seemanová neměla v boji o evropské zlato konkurenci a na evropském šampionátu se raduje podruhé v kariéře. Poprvé vyhrála před třemi lety v Budapešti na 200 metrů volným způsobem.

Nyní uspěla na poloviční trati. "Našla jsem v sobě tu rychlost. Po třech letech mám zase rekordní čas ze stovky," řekl spokojená Seemanová, která časem 53,50 splnila limit na olympijské hry.

Druhé místo senzačně obsadila další česká plavkyně Barbora Janíčková, která si časem 54,17 taktéž vytvořila osobní rekord. "Jsem nadšená, medaile je třešničkou na dortu," řekla čtyřiadvacetiletá rodačka z Brna.

Po sedmadvaceti letech se poté z medaile těší i mužská plavecká výprava. V závodu na padesát metrů motýlkem slaví bronz Daniel Gracík, tomu k osobnímu rekordu scházely jen dvě setiny sekundy.

další zajímavé články