středa, 23. 10. 2024
Směs novinek z UFC. Na tyto trháky se můžete v létě těšit. Návrat potvrdil i bývalý šampion Adesanya

Směs novinek z UFC. Na tyto trháky se můžete v létě těšit. Návrat potvrdil i bývalý šampion Adesanya

Co více si fanoušci mohli přát. Jeden z nejlepších MMA bojovníků současné éry oznámil návrat zpátky do klece. A rovnou se porve o mistrovský titul.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 18. 06. 2024
  • , zdroj fotky: UFC

Po odstoupení Conora McGregora s Khamzatem Chimaevem kvůli nečekaným zdravotním problémům musel prezident UFC zalepit díry v sestavě, a přitom souběžně ještě plánovat další galavečery. Lidé přitom žíznili po informacích a nyní se konečně nějakých dočkali.

Připomeňme si, že do hlavního zápasu UFC 303 místo McGregora s Chandlerem zasáhne brazilsko-česká dvojice ve složení Alex Pereira vs. Jiří Procházka a zraněného Chimaeva pro duel s Robertem Whittakerem nahradí rozjetý Rus Ikram Aliskerov.

V červenci nás bude čekat noční turnaj UFC 304 v Manchesteru, kde se objeví velterový šampion Leon Edwards s vyzývatelem Belalem Muhammadem. Slovní spojení noční turnaj jsme použili schválně, protože se uskuteční skutečně v ranních hodinách, a to i navzdory tomu, že se bude konat v Evropě. Časově je však cílen pro americké publikum.

Trojici velkých letních galavečerů uzavře UFC 305, které nás tentokrát zavede do australského Perthu, kde nemůže chybět nikdo jiný než věhlasný Israel Adesanya. Ten se dlouhá léta řadil k nejlepším MMA bojovníkům planety, atakoval dokonce i čelo prestižního pound for pound žebříčku, než jej loni v září o pás připravil Sean Strickland. Ten ale později pás ztratil v duelu s Dricusem Du Plessisem.

Po prohře se Stricklandem Adesanya oznámil, že si potřebuje na čas vzít volno, ale že se vrátí v plné síle. Téměř roční pauza je za námi a my všichni jsme zvědaví, zdali mu tato odmlka prospěla. Pro úspěšnou cestu za titulem se musí vypořádat s náročnou překážkou v podobě současného šampiona Dricuse Du Plessise. Jeho devítizápasová vítězná série budí minimálně respekt.  

Co se českého publika týče, toho se asi nemusíme ptát, na co se nejvíce těší. Jiří Procházka má na kontě sice jen jednu výhru, ale i tak dostal šanci v boji o mistrovský opasek polotěžké váhy čelit svému přemožiteli Alexovi Pereirovi. Lidé očekávají, že opět půjde o pořádnou štípanou. Vítěz navíc bude vědět, že na něj pak bude čekat obhajoba proti Magomedovi Ankalaevovi.

další zajímavé články