středa, 23. 10. 2024
Littler má šestý titul v letošním roce, Cross neměl ve finále nárok

Littler má šestý titul v letošním roce, Cross neměl ve finále nárok

Teprve sedmnáctiletý anglický šipkař Luke Littler získal svůj šestý titul na okruhu PDC. V polských Gliwicích si v náročném semifinále poradil s Michaelem Smithem a ve finále proti Robu Crossovi už to byla téměř hladká jízda. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 16. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Professional Darts Corporation

Luke Littler otevřel sobotní program čtvrtfinálovým duelem proti Peteru Wrightovi. Skotská světová desítka držela krok až do stavu 2:2. Pak ale nedokázala zavřít při svém podání a bylo zle.

Peter Wright ztratil servis i v šestém legu a v Polsku tak více než jedno utkání nevyhrál. Světovou jedničku v jedenácti lezích přehrál Michael Smith. Luke Humphries měl přitom za stavu 5:4 výhodu servisu, udržet ji ale nedokázal.

Rob Cross si poměrem 6:4 poradil se Stephenem Buntingem, Michael van Gerwen v posledním čtvrtfinále deklasoval Chorvata Borise Krčmara s průměrem téměř 110 bodů na tři šipky.

V semifinále měl Luke Littler velké problémy, Michael Smith vedl už 1:4 se dvěma breaky, do vítězného konce ale duel nedotáhl. O poznání jednoznačnější semifinále odehrál Rob Cross, který Van Gerwenovi povolil jen dva legy.

Ve finále už ale neměl síly. Littler v poklidu zvítězil 8:3 na legy s průměrem 101,84 a získal už svůj šestý titul na okruhu PDC v letošním roce. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený HouseOfDarts (@houseofdarts)

další zajímavé články