pondělí, 24. 06. 2024
Po téměř dvou letech Wright vyhrál bez ztráty legu. Oba čeští zástupci naopak v Polsku končí

Po téměř dvou letech Wright vyhrál bez ztráty legu. Oba čeští zástupci naopak v Polsku končí

Peter Wright konečně zvítězil, po téměř dvou letech navíc bez ztráty setu. Na Poland Darts Masters je tak ve čtvrtfinále. To oba čeští zástupci, tedy Adam Gawlas a Karel Sedláček, končí už v prvním kole. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 15. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Professional Darts Corporation

Osm elitních šipkařů tentokrát zamířilo do Polska, kde se jim postavili převážně domácí borci. Mezi osmičkou vyzyvatelů čekali také dva čeští zástupci, Karel Sedláček a Adam Gawlas. Oba ale měli proti sobě nesmírně těžkého soupeře.

Prvně jmenovaný se postavil Michaelu van Gerwenovi a příliš šancí nedostal. Povedl se mu jediný leg, konkrétně ten šestý za stavu 5:0, ve kterém dvakrát zaznamenal 180 a zavřel ve čtvrtém kole.

Adam Gawlas se postavil vycházející hvězdě Luku Littlerovi a dlouho to vypadalo na podobný průběh. Za stavu 5:1 ale Gawlas dvakrát Littlera překvapil při jeho servisu a při svém podání mohl dokonce srovnat na 5:5.

V desátém legu se ale dvaadvacetiletému českému šipkaři vůbec nedařilo, při svých odhodech zaznamenal jen 81, 60, 47, 41, 59 a 100, což stačit nemohlo. Littler ve čtvrtfinále vyzve Petera Wrighta, který se konečně dostává do větší pohody. 

Na velké akci zvítězil bez ztráty legu poprvé od července 2022, kdy stejným poměrem, tedy 6:0, porazil Adama Gawlase. Přemožitel Karla Sedláčka se utká s Chorvatem Borisem Krčmarem, který jako jediný překvapil favorita, když přehrál Nathana Aspinalla.

Zbývající dvě čtvrtfinálové dvojice jsou ryze anglické. Světová jednička Luke Humphries se těší na Michaela Smithe, Rob Cross vyzve Stephena Buntinga.

další zajímavé články